«Ζωή… Χαρισάμενη!»: Όσα είδαμε στην επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Unknown
0

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Ζωή… Χαρισάμενη!» στο θέατρο «Προσκήνιο» και το TvNea.com ήταν εκεί!


Μετά από 4 χρόνια, ο Κώστα Τσιάνος επέστρεψε στη θεατρική Αθήνα με έναν δυνατό μονόλογο! 

Ποια είναι η Ζωή; Ούτε η ίδια δεν γνωρίζει την καταγωγή της. Χωρίς μάνα και πατέρα, τη βρήκαν πεταμένη και την περιμάζεψαν. Και η ζωή της; Μόνο «Χαρισάμενη» δεν υπήρξε. Πάμφτωχη, πέρασε δικτατορίες, πολέμους και κακουχίες. Βρέθηκε στο περιθώριο, ανάμεσα σε πόρνες, σωματέμπορους, μαυραγορίτες, νταήδες και μ’ όλα τα αποβράσματα της κοινωνίας. Η Ζωή γέννησε τρία παιδιά από τρεις διαφορετικούς άντρες, που τη χρησιμοποίησαν και την εγκατέλειψαν. Φρόντισε όμως στα παιδιά της να μη λείψει ποτέ τίποτα, ακόμα κι αν η ίδια δε μπορούσε να είναι κοντά τους.

Μόνη της παρηγοριά η φίλη της, η «Ζαχαρούλα». Ο μοναδικός δικός της άνθρωπος, μια ιερόδουλη, που της στάθηκε και σαν μάνα και σαν αδερφή. Για εκείνη μιλάει με θαυμασμό και υπολογίζει τη γνώμη της, άλλωστε… η Ζαχαρούλα πήγε μέχρι και την Τρίτη δημοτικού.

Το κείμενο το Κώστα Τσιάνου είναι ρεαλιστικό και μεταφέρει τον θεατή στην εποχή που έζησε η πρωταγωνίστρια, ακολουθώντας παράλληλα με την πορεία της ζωής της την ιστορία της Ελλάδας. Παραπαίοντας ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία, με διακυμάνσεις που διατηρούν το ενδιαφέρον του θεατή αμείωτο, κορυφώσεις και ανατροπές, ο Κώστας Τσιάνος πετυχαίνει μέσα από τη λαϊκή φωνή της Ζωής να δώσει λόγο και ύπαρξη σε όλες τις κατατρεγμένες ψυχές, που επιβίωσαν χάρη στα ισχυρά τους ένστικτα και τη δύναμη της ψυχής τους.

Η Αγγελική Λεμονή δίνει πραγματικά ζωή στον δύσκολο αυτό ρόλο. Με αμεσότητα, αλήθεια και λιτότητα στην ερμηνεία της, καταφέρνει να αποδώσει τον χαρακτήρα της ηρωίδας, χωρίς ούτε μια στιγμή να γίνει γραφική. Παρασύρει συναισθηματικά τον θεατή στο γέλιο και τη συγκίνηση, κερδίζοντας όχι τον οίκτο, αλλά τον θαυμασμό του. Αυτό που χαρακτηρίζει περισσότερο την ερμηνεία της είναι η ζωντάνια. Η Ζωή είναι ένας χαρακτήρας που μέσα από τις αλλαγές και τις "πτώσεις" αναγεννιέται συνεχώς. Η Αγγελική Λεμονή αποδίδει αυτούς τους συνεχείς κύκλους ζωής με ιδιαίτερη μαεστρία σε όλη τη διάρκεια της παράστασης.

Η σκηνοθεσία από τον Κώστα Τσιάνο δημιουργεί την απαραίτητη ατμόσφαιρα και δίνει στο κείμενο ρυθμό. Θα έλεγε κανείς πως πρόκειται για ένα περίτεχνο καρδιογράφημα με συνεχείς διακυμάνσεις, που αναδεικνύει το κείμενο στο έπακρο.

Το μικρό φτωχικό σπίτι της Ζωής, δια χειρός Μαίρης Τσαγκάρη, δημιουργεί τόση ζεστασιά, που εύκολα ο θεατής κατανοεί γιατί η ηρωίδα αρνείται να το εγκαταλείψει. Λιτό, ταιριαστό με την εποχή, κλείνει μέσα του μια ιστορία με τον τρόπο που της αρμόζει.

Ποια είναι τελικά η Ζωή; Είναι μια ηρωίδα, μια μάνα, μια γυναίκα, που η τύχη δεν της τα έφερε όλα εύκολα, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Μπορεί η ζωή να μην της χαρίστηκε, όμως δεν τη φοβήθηκε. Χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και την έζησε μέχρι το μεδούλι. Με τα πάθη της, τα λάθη της και τελικά … την κέρδισε. Κατάφερε να νικήσει.

Την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης τίμησαν με την παρουσία τους οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Άντζελα Γκερέκου, Άννα Χατζησοφιά, Διονύσης Τσακνής, Πάνος Σταθακόπουλος, Νταίζη και Νινέτα Λεμπέση, Κάτια Νικολαΐδου, Νικολέτα Βλαβιανού, Φωκάς Ευαγγελινός, Μαρία Αντουλινάκη, Τζένη Παπαδημάτου, Ελένη Καρβέλη, Σταύρος Νικολαΐδης κ.ά.


Ταυτότητα Παράστασης:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Σκηνικά - Κοστούμια: Μαίρη Τσαγκάρη
Φωτισμοί: Νίκος Μπονάρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Βοηθός Σκηνογράφου: Νατάσα Τσιντικίδη 

Το ρόλο της Ζωής ερμηνεύει η Αγγελική Λεμονή.

Παραγωγή: Αφοι Τάγαρη
Οργάνωση Παραγωγής: Ναυσικά Δασκάλου
Δημόσιες σχέσεις – Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία

Χώρος: Θέατρο Προσκήνιο Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8 

Πρεμιέρα: Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017
Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 90’ λεπτά

Τιμές Εισιτηρίων:
 10€ γενική είσοδος
 8€ άνω των 65 ετών
 5€ ανέργων-φοιτητικό
 Κρατήσεις: 210 8256 838

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !