Μπαίνει τάξη στα νούμερα πώλησης των εντύπων...


Στην καθιέρωση του barcode για την online παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων και των περιοδικών προχωράει άμεσα η κυβέρνηση. Ήταν, είναι, κάτι πολύ απαραίτητο, ώστε να σταματήσουν επιτέλους τα «καπέλα» στις κυκλοφορίες, οι πλασματικές κυκλοφορίες με άλλα λόγια, που δημιουργούν έτσι και πλασματική εικόνα της αγοράς, ιδίως της διαφημιστικής.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός online Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης και Πώλησης Εντύπων (εφημερίδων και περιοδικών) με barcode από τα σημεία πώλησης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 8 χιλιάδες σημεία πώλησης έντυπου Τύπου σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εξοπλιστούν με τα κατάλληλα «μηχανάκια». Καθημερινά διανέμονται γύρω στους 100 τίτλους εντύπων με, περίπου, 500 χιλιάδες κομμάτια (εφημερίδες και περιοδικά) κι επιστρέφονται (επειδή δεν πωλήθηκαν) περισσότερα από τα μισά.

Σήμερα είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των πραγματικών πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, οπότε ο κάθε εκδότης μπορεί εύκολα και σε συνεργασία με το πρακτορείο να παρουσιάσει μεγαλύτερη από την πραγματική κυκλοφορία της εφημερίδας του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, «προτεραιότητα του project είναι να εστιάσει στη συνολική εικόνα και, παράλληλα, να αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή για τη διαδικασία track & trace των εντύπων, καθώς και για την επεξεργασία των επιστροφών, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια καθ’ όλη τη διαδικασία διακίνησης (παραλαβή εντύπων, αποστολή, πώληση, επιστροφή, πιστοποίηση κ.λπ.)».

efsyn.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: