Μπαίνει τάξη στα νούμερα πώλησης των εντύπων...

0

Στην καθιέρωση του barcode για την online παρακολούθηση και τον έλεγχο των κυκλοφοριών των εφημερίδων και των περιοδικών προχωράει άμεσα η κυβέρνηση. Ήταν, είναι, κάτι πολύ απαραίτητο, ώστε να σταματήσουν επιτέλους τα «καπέλα» στις κυκλοφορίες, οι πλασματικές κυκλοφορίες με άλλα λόγια, που δημιουργούν έτσι και πλασματική εικόνα της αγοράς, ιδίως της διαφημιστικής.

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε διαγωνισμό για τη δημιουργία ενός online Κεντρικού Συστήματος Διαχείρισης και Πώλησης Εντύπων (εφημερίδων και περιοδικών) με barcode από τα σημεία πώλησης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 8 χιλιάδες σημεία πώλησης έντυπου Τύπου σε όλη την Ελλάδα, τα οποία θα εξοπλιστούν με τα κατάλληλα «μηχανάκια». Καθημερινά διανέμονται γύρω στους 100 τίτλους εντύπων με, περίπου, 500 χιλιάδες κομμάτια (εφημερίδες και περιοδικά) κι επιστρέφονται (επειδή δεν πωλήθηκαν) περισσότερα από τα μισά.

Σήμερα είναι πρακτικά αδύνατος ο έλεγχος των πραγματικών πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, οπότε ο κάθε εκδότης μπορεί εύκολα και σε συνεργασία με το πρακτορείο να παρουσιάσει μεγαλύτερη από την πραγματική κυκλοφορία της εφημερίδας του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, «προτεραιότητα του project είναι να εστιάσει στη συνολική εικόνα και, παράλληλα, να αναπτύξει την απαραίτητη υποδομή για τη διαδικασία track & trace των εντύπων, καθώς και για την επεξεργασία των επιστροφών, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια καθ’ όλη τη διαδικασία διακίνησης (παραλαβή εντύπων, αποστολή, πώληση, επιστροφή, πιστοποίηση κ.λπ.)».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !