Λάμπρος Φισφής: Είμαι κωμικός, αλλά όχι κωμικός ηθοποιός

Συνέντευξη στο Λοιπόν παραχώρησε ο Λάμπρος Φισφής στην οποία και αναφέρθηκε τόσο στην ιδιότητά του όσο και στο stand up comedy.

Ασχολείσαι με την κωμωδία...
Σε γενικές γραμμές ασχολούμαι με την κωμωδία, είμαι κωμικός, αυτή είναι η ιδιότητα που με χαρακτηρίζει κατά βάση. Η λέξη «κωμικός» έχει πολλές και διαφορετικές υποϊδιότητες. Ο κωμικός μπορεί να ασχολείται με το stand up comedy τη συγγραφή σεναρίων, να κάνει μια παρουσίαση με κωμικά στοιχεία, να ασχολείται με τον κωμικό αυτοσχεδιασμό, όλα αυτά τα κάνω εγώ, και είναι κάτω από την ομπρέλα της κωμωδίας, να έχει μια μικρή δόση ή να είναι 100% κωμωδία.

Περίμενα να μου πεις ότι είσαι κωμικός ηθοποιός.
Όχι, δεν είμαι ηθοποιός, γι' αυτό δεν το λέω, δεν έχω σπουδάσει υποκριτική σε κάποια σχολή, υπάρχει ο κωμικός ηθοποιός και ο κωμικός. Ποια είναι η διαφορά τους; Τον κωμικό ηθοποιό τον καλούν και παίζει κάποιο ρόλο σε κάποια ταινία, στο θέατρο, στην τηλεόραση ο σκέτος κωμικός, είναι ένας άνθρωπος που επιμελείται στα πάντα, στο σενάριο, στην παρουσίαση, στη σκηνοθεσία του εαυτού του, είναι πιο κοντά στο ξένο stand up comedian είναι μια ολοκληρωμένη κατάσταση, δεν εκτελεί απλά κάτι που του δώσανε.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: