Αθηνά Οικονομάκου: Απολαμβάνω τους ρόλους της γυναίκας-αράχνης

0
Φέτος επέστρεψε στο «γυαλί» υποδυόμενη στον Alpha μια γυναίκα-αρπακτικό, που δεν υπολογίζει τίποτα προκειμένου να φτάσει εκεί που έχει ονειρευτεί. Στην πραγματικότητα η Αθηνά είναι πολύ ζεν, ζει σχεδόν σαν παντρεμένη με τον επιχειρηματία Φίλιππο Μιχόπουλο, υπογράφει την σειρά κοσμημάτων «All Over By Athina Oikonomakou» και θέλει σταθερότητα και ηρεμία για το μέλλον της. Όχι, δεν την αγχώνουν τα κουφέτα και τα νυφικά, μπορεί ζήσει και χωρίς αυτά.

-Κάνοντας μια γενική ανασκόπηση στο 2016, τι χρονιά ήταν για σένα;
Από κάθε άποψη ήταν μια περίεργη χρονιά με τα θετικά της και τα αρνητικά της. Μου πήγε πολύ καλά από θέμα δουλειάς κι επαγγελματικών θεμάτων, αλλά αυτό μου ήρθε μετά από πολλή κούραση και μόχθο. Επίσης, το 2016 ήταν μια χρονιά που μου έδωσε πολλά μαθήματα, όπως άλλωστε κάθε χρόνος που περνάει. Έχω πια καταλάβει ότι κάθε πράγμα γίνεται για κάποιο λόγο και κάθε εμπόδιο τελικά είναι για καλό. Σε αυτό μένω, γιατί όσο μπορώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος.
-Ποιο ήταν λοιπόν το πιο σημαντικό μάθημα που σου έδωσε;
Ότι πρέπει να αναγνωρίζω και να υπολογίζω καλύτερα τα όρια μου. Μιλάω από θέμα αντοχής κι επιλογών. Έχω την τάση να τα ξεπερνώ εύκολα με συνέπεια αυτό να με πηγαίνει πίσω…
-Στην τηλεοπτική σου επιστροφή με την σειρά «Έλα στη θέση μου» στον Alpha υποδύεσαι ξανά μια γυναίκα-αράχνη. Σε ιντριγκάρουν τόσο πολύ αυτοί οι ρόλοι;
Είναι αλήθεια πως αυτούς τους ρόλους τους απολαμβάνω, γιατί είναι πολύπλευροι κι έχουν πολλές πτυχές κι αναγνώσεις από πίσω τους. Σίγουρα μια τέτοια προσωπικότητα κρύβει και κάτι ακόμη από πίσω της, ένα μυστήριο που δεν είναι εμφανές με την πρώτη ματιά. Γενικά αυτοί οι ρόλοι έχουν πολύ «ζουμί». Αυτή η ηρωίδα, η «Φαίη Σταθάτου», είναι ακριβώς αυτό που λέμε γυναίκα-αράχνη, μια γυναίκα που προσπαθεί με κάθε μέσο να πραγματοποιήσει τους στόχους της. Θέλει χρήμα, δόξα, αναγνωρισιμότητα κι άλλα τέτοια επιφανειακά πράγματα.
-Εσύ έχεις συναντήσει τέτοιες γυναίκες στο δρόμο σου; Είναι πολύ ανταγωνιστικός ο χώρος που κινείσαι…
Φυσικά κι έχω γνωρίσει τέτοιες γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στην δουλειά, αλλά ευτυχώς για μένα είναι ελάχιστες οι φορές που τις έχω συναναστραφεί κι έχω συνεργαστεί μαζί τους. Όταν αντιλαμβάνομαι τέτοια στοιχεία στον χαρακτήρα κάποιας, αμέσως απομακρύνομαι για την δική μου ασφάλεια. Δεν μου αρέσουν, δεν τις εκτιμώ και δεν θέλω να εισβάλλουν στον προσωπικό μου κόσμο. Ωστόσο, δεν θα απέδιδα μόνο στο χώρο τον δικό μας τέτοιες προσωπικότητες, τα ίδια συμβαίνουν αν δουλεύεις σε μια εταιρία, σε μια τράπεζα ή σε νοσοκομείο. Αν είμαστε λίγο πιο παρατηρητικοί, θα δούμε  υπάρχουν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας. Απλά στην δική μας την δουλειά αυτές οι συμπεριφορές φαίνονται πιο εύκολα, επειδή υπάρχει περισσότερη δημοσιότητα και φώτα.
-Παράλληλα όμως με την υποκριτική, είσαι πολύ ενεργή επιχειρηματικά με την δική σου σειρά κοσμημάτων. Αντίδοτο στις κρίση της τηλεόρασης και του θεάτρου;
Είναι ένα project που ξεκίνησε πολύ καλά εξ αρχής και συνεχίζουμε πολύ δυνατά. Παρά το γεγονός ότι την φετινή σεζόν έχω κατά μέσο όρο καθημερινά 10 ώρες γυρίσματα, προσπαθώ να είμαι από πάνω του και να παραμένω αφοσιωμένη στον στόχο μου. Πιστεύω ότι αν εγώ δεν είμαι εκεί για να το στηρίζω με προσωπική μου δουλειά, η δυναμική του αμέσως θα πέσει. Η συλλογή των κοσμημάτων είναι κάτι που αγαπώ πολύ και νομίζω πως με ξεκουράζει από το άγχος της καθημερινότητας και της δουλειάς μου.
-Αυτή την στιγμή που μιλάμε έχει περισσότερους από 428 χιλιάδες followers στο Instagram. Νιώθεις κάποια ευθύνη κάθε φορά που δημοσιεύεις μια φωτογραφία σου και την βλέπουν τόσα μικρά κορίτσια που σε έχουν πρότυπο;
Αν με ρωτούσες πριν τρία χρόνια ότι σήμερα θα είχα τόσο κόσμο στα social media να με ακολουθεί , δεν θα σε πίστευα και θα γελούσα. Ούτε το προσπάθησα, ούτε είχα κάποια στρατηγική για να το πετύχω. Δεν έχω ανεβάσει κάποια εικόνα που να έχει επηρεάσει αρνητικά αυτές τις ηλικίες, που είναι τόσο ευαίσθητες, επειδή δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Η αλήθεια είναι ότι στα social media κάνω αυτό που αισθάνομαι και μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο περιστατικό που να με φέρει σε δύσκολη θέση. Προφανώς κι εγώ η ίδια δεν θα ήθελα να ανεβάσω μια φωτογραφία που θα με έκανε να εκτεθώ και να δημιουργήσω αρνητικές εντυπώσεις. Δεν είναι μια φωτογραφία που θα δουν 10 φίλοι μου, οπότε οφείλω να είμαι πιο προσεχτική κι επιλεκτική στις αναρτήσεις μου.
-Σε επηρεάζουν κάποια καυστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες σου;
Ναι, αν είμαι σε μια φάση της ζωής μου που είμαι ευάλωτη θα με επηρεάσει ένα άσχημο σχόλιο. Κάποιες άλλες φορές μπορεί να γελάσω με κάτι που θα διαβάσω, κάποιες άλλες όμως ενδεχομένως να απαντήσω κι εγώ εξίσου καυστικά για να βάλω ένα όριο και να τελειώσει εκεί το θέμα. Αν, ωστόσο, διαβάσω ένα κακεντρεχές σχόλιο από κάποιον ανώνυμο, τότε θα κάνω block για να μπει μια τάξη. Γενικά προσπαθώ να έχω τον έλεγχο των προφίλ μου, για να μην παίρνουν τα σχόλια μεγάλη διάσταση και να μην επηρεάζεται άδικα τόσος κόσμος που με ακολουθεί.
-Σου έχει συμβεί κάτι εξωφρενικό από θαυμαστή σου που να σε ταρακουνήσει;
Ναι μου έχουν πολλά, αλλά ευτυχώς δεν ήρθα στο σημείο να με ταρακουνήσουν και να με αγχώσουν. Συγκεκριμένα, υπήρχε ένας κύριος ο οποίος ερχόταν κάθε μέρα στα γυρίσματα και στο θέατρο, ερχόταν ακόμη και στο αεροδρόμιο αν μάθαινε πως θα πήγαινα κάποιο ταξίδι. Δεν είχα νιώσει ποτέ όμως φόβο ή ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή σπίτι μου για να μου κάνει κακό. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε μάθει μαζί μου εμμονή και με είχε γίνει η σκιά μου.
-Αλήθεια τώρα, έχεις βαρεθεί να σε ρωτάνε πότε θα παντρευτείς με τον Φίλιππο; Νιώθεις λίγο σαν την «Κυρία Κοκοβίκου»;
Είναι μια ερώτηση που πουλάει κι επειδή μπορεί να πω κάτι που να δώσει έναν δυνατό τίτλο μου την κάνουν συνέχεια. Δεν βαριέμαι να την απαντώ, απλά πια έχει γίνει λίγο ανούσια αυτή η ερώτηση μετά από τόσο καιρό. Για να μην πω ψέματα, ποιος ξέρει πότε θα του γίνει η πρόταση γάμου; Ή αν θα μείνει έγκυος και κατά πόσο μπορεί να μείνει έγκυος; Είμαι αρκετό καιρό με έναν άνθρωπο, περνάω πολύ ωραία κι εκτιμώ το επίπεδο και την ποιότητα αυτής της σχέσης. Το που θα καταλήξει δεν το γνωρίζει κανείς μας, μπορεί σε έναν μήνα να χωρίσω ή μπορεί να παντρευτώ. Κανείς μας δεν έχει ιδέα.
-Πάντως όσοι σε ξέρουν λένε ότι θα όταν παντρευτείς δεν θα το καταλάβει κανείς μας…
Είναι κάτι που, όπως καταλαβαίνεις, δεν εξαρτάται από εμένα (γέλια). Γενικότερα, εγώ βασίζομαι πολύ στον άνδρα και ο Φίλιππος είναι ένας χαρακτήρας που παίρνει από μόνος πρωτοβουλίες. Αυτό το κομμάτι του γάμου επομένως δεν μπορώ να το κανονίσω μόνη μου. Μεταξύ μας, ο γάμος δεν είναι κάτι που με τρελαίνει σαν ιδέα, δεν με εξιτάρει τρομερά…
-Παιδί εκτός γάμου θα μπορούσες να κάνεις;
Ναι, θα έκανα παιδί εκτός γάμου. Δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο αυτό. Εφόσον  γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές και τυπικές διαδικασίες που θα διασφαλίσουν το παιδί, εγώ δεν έχω πρόβλημα να το κάνω. Προσωπικά αν με ρωτάς, δεν πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να προηγηθεί γάμος για να έρθει ένα παιδί. Δεν έχω τέτοιες αντιλήψεις.
-Τι τύπος γυναίκα είσαι όταν κλείνει η πόρτα του σπιτιού σου;
Είμαι γατούλα κι ανδράκι ταυτόχρονα. Μπορεί να με δεις την μια στιγμή να νιαουρίζω και την άλλη να δεις αυτό το γλυκό πλασματάκι και να τρομάξεις με τον τρόπο που αντιδράει. Είναι πολύ δυναμική και διεκδικητική εκεί που πρέπει!

Στον Οδυσσέα Μητσόπουλο-ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !