«Πόλεμο» με τους δημοσιογράφους ανοίγει ο Τραμπ...


Μπαίνοντας στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τα έβαλε αμέσως με τα ΜΜΕ με θέμα την «προσωπική» του πολιτική υπόληψη: Το επιτελείο τού νέου προέδρου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες πως υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επιμένοντας πως «ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ» -έστω κι αν ο φωτογραφικός φακός έλεγε άλλα.

Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, οι οποίοι κατά τις περισσότερες εκτιμήσεις ξεπέρασαν το κοινό της ορκωμοσίας. 

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως και αρκετοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης,την επομένη της ορκωμοσίας αντιπαρέβαλαν δύο φωτογραφίες: Το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 -το δεύτερο ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο. Ανάλογη εικόνα δίνουν και τα στοιχεία του μετρό της Ουάσινγκτον για την κίνηση επιβατών της Παρασκευής σε σύγκριση με την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα.

Απέναντι σε όλα αυτά αντεπιτέθηκε το επιτελείο του Τραμπ, με την πρώτη εμφάνιση του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στους ρεπόρτερ να μην γίνει στους καλύτερους τόνους. «Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθασμένες», είπε ο εκπρόσωπος, Σον Σπάισερ. «Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα»,ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση.

Όσον αφορά τη σχέση Τραμπ και ΜΜΕ ο Σπάισερ -ο οποίος, σημειωτέον, δεν δέχθηκε καν ερωτήσεις- ανέφερε: «Γίνεται πολύς λόγος στα ΜΜΕ για την ευθύνη που έχουν να ''ζητούν τον λόγο'' από τον Τραμπ, και είμαι εδώ να σας πω ότι αυτό πάει κι από τις δύο, κι εμείς ''θα ζητούμε τον λόγο'' από τα ΜΜΕ».

in.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: