Οι καναλάρχες ζητούν να μην ελέγχεται το πόθεν έσχες τους...

0

Να μην υπάρχει έλεγχος στα οικονομικά τους πεπραγμένα ζητούν οι καναλάρχες επικαλούμενοι την απόφαση του ΣτΕ για το πόθεν έσχες των δικαστικών. Στο αίτημά τους θέλουν την επέκταση του καθεστώτος του μη ελεγχόμενου τόσο στα διοικητικά στελέχη των καναλιών όσο και των μετόχων τους.

Ειδικότερα, η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί αρχικά να ανασταλεί η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχεν τόσο για τα μέλη όσο και για τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της. Παράλληλα, ζητούν να μην υποβάλλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017,λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) σε ηλεκτρονική μορφή. Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο «πάγωσε» προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες και οικονομικών συμφερόντων των δικαστών και εισαγγελέων μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές Ενώσεις και η οποία (προσφυγή) θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.

Οι καναλάρχες με την προσφυγή τους με την οποία ζητούν προσωρινή διαταγή για να ανασταλεί η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες, επικαλούνται κατά κύριο λόγο τα νομικά επιχειρήματα που προέβαλαν οι δικαστικές Ενώσεις, περί αντισυνταγματικότητας, αντίθεσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), κ.λπ. . Η ΕΙΤΗΣΕΕ υποστηρίζει, ακόμη, ότι τίθεται ζήτημα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλουν ηλεκτρονικά από τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής ελέγχου, εκτός του προέδρου της που είναι πρώην δικαστικός λειτουργός, ενώ αναφέρει επίσης την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων που επέβαλε πρόστιμο 150.000 ευρώ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων λόγω διαρροής προσωπικών δεδομένων του συνόλου σχεδόν των φορολογουμένων στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, ζητεί να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, οι ιδιοκτήτες, μέτοχοι, εταίροι, πρόεδροι, διευθύνοντες σύμβουλοι και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, οι διαχειριστές, καθώς και οι γενικοί διευθυντές και οι διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ, λόγω του παράνομου και αντισυνταγματικού χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις. Τέλος, υποστηρίζει την αντισυνταγματικότητα, αλλά και την αντίθεση του μέτρου της υποβολής δηλώσεων, στην ΕΣΔΑ και στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ.λπ., και, μάλιστα, πολύ περισσότερο όταν για τα μέλη και τα στελέχη της Ένωσης τηρείται στο ΕΣΡ ανελλιπώς μητρώο διαφάνειας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !