Σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Χωρίς ερώτηση»

Η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, «Χωρίς ερώτηση», αποτελεί μία σειρά από κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ-προσωπογραφίες ανθρώπων των Γραμμάτων, της επιστήμης και της Τέχνης. Χωρίς να ερωτάται ο καλεσμένος -εξού και ο τίτλος της εκπομπής- μας κάνει μία προσωπική αφήγηση, σαν να απευθύνεται κατευθείαν στο θεατή και μας αφηγείται σημαντικά κομμάτια της ζωής του και της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας.
Κάθε επεισόδιο της σειράς είναι γυρισμένο με τη μέθοδο του μονοπλάνου, δηλαδή τη χωρίς διακοπή κινηματογράφηση του καλεσμένου κάθε εκπομπής σ’ έναν χώρο της επιλογής του, ο οποίος να είναι σημαντικός γι’ αυτόν.
Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ2, ξεφεύγοντας από τους περιορισμούς του τυπικού ντοκιμαντέρ, επιδιώκει μέσα από μία σειρά μοναδικών χωρίς διακοπή εξομολογήσεων, να προβάλλει την προσωπικότητα και την ιστορία ζωής του κάθε καλεσμένου. Προσκαλώντας έτσι το θεατή να παραστεί σε μία εκ βαθέων αφήγηση, σ’ ένα χώρο κάθε φορά διαφορετικό, αλλά αντιπροσωπευτικό εκείνου που μιλάει.
 
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 16:00

«Συνάντηση με την Εύα Στεφανή»

Στο 15o επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Χωρίς ερώτηση», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 16:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, καλεσµένη  είναι η κινηματογραφίστρια Εύα Στεφανή. Τη συναντάμε στο Σταθμό Λαρίσης, εκεί  όπου το 1995 γύρισε το ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Αθήναι», όπου κατέγραψε τη ζωή στον σταθμό. Σ’ έναν κεντρικό σταθμό τρένων, όπου σημειολογικά είναι τόπος αφίξεων και αναχωρήσεων, η εστίαση της Στεφανή στους μόνιμους κατοίκους του, όπως την Αντωνία, τον Φλωράκη, τον μπάρμπα Γιώργο, ο Σταθμός αποτελεί κινηματογραφική πρόκληση. Η ευαίσθητη ματιά της Στεφανή, μας επιτρέπει να δούμε τον διαβατάρικο αυτόν τόπο με άλλη ματιά, αποτυπωμένη μέσα από την ξεχωριστή σκηνοθετική οπτική του Μιχάλη Δημητρίου που σε κάθε επεισόδιο μας παρουσιάζει μ’ έναν μοναδικό τρόπο τον καλεσμένο του.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: