Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ελπίζω και τα επόμενα 12 χρόνια να κάνω το ΠΑΚΕΤΟ

Unknown
0
Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Tv μανια παραχώρησε η Βίκυ Χατζηβασιλείου.
Πρόσφατα, στην ουρά εκεί που στεκόμουν στο σουπερμάρκετ, ένα παιδάκι, ήταν δεν ήταν τεσσάρων ετών, ρώτησε τη μητέρα του, τι σημαίνει η λέξη «χαμόγελο» κι αυτή κόμπιασε κι απέφυγε να του απαντήσει. Εσείς, τι θα του απαντούσατε;
Ότι είναι η κατάσταση στην οποία σε ορίζει ένα χαρούμενο γεγονός. Είναι η έκφραση και το αποτέλεσμα που φαίνεται πάνω μας από μία χαρμόσυνη είδηση.
Πόσο σημαντικό είναι για σας να χαμογελάτε;
Όπως λέει ο Γάλλος συγγραφέας Nicolas Chamfort «Η πιο χαμένη από όλες τις μέρες είναι εκείνη που δεν γελάσαμε».
Τι σας κάνει λοιπόν να ελπίζετε στις μέρες μας;
Το γεγονός ότι ο ελληνισμός συνεχίζει να αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες του. Τουλάχιστον αυτό απέδειξε η ιστορία, κι ελπίζω να καταφέρουμε κι αυτή τη φορά πριν από την πλήρη αποτέφρωσή μας.
Τι αίσθημα σας προκαλούν τα Χριστούγεννα;
Το αίσθημα του άγχους.
Και πού οφείλεται αυτό;
Στο γεγονός ότι έχω πάρα πολλά πράγματα να κάνω για να είναι όλα όμορφα, ζεστά και χαρούμενα για την οικογένειά μου.
Πιστεύετε στον Άγιο Βασίλη;
Πιστεύω σ’ εκείνη τη δύναμη πουσχεδόν καθημερινά πραγματοποιεί μικρά θαύματα. Όλοι είμαστε «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν». Όλοι, ανεξαιρέτως, έχουμε εν δυνάμει τις δυνατότητες αυτές αλλά δεν το έχουμε αντιληφθεί.
Τι θα του γράφατε, εάν σας ζητούσαν να του στέλνατε ένα γράμμα;
Τι θα του έγραφα, ε; Ότι αρκετά τυραννίστηκε αυτός ο τόπος. Ας στείλει επιτέλους την ηρεμία και την ευημερία που του αρμόζει. Κοντεύουμε εφταετία. Τουλάχιστον, οι περισσότεροι πήραμε το μάθημά μας.Φτάνει, πια.
Εσείς, τι διδαχτήκατε από όλη αυτή την κατάσταση;
Ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ότι το μέγεθος της ευημερίας, ποτέ δεν ήταν σταθερό. Το υπερεκτιμήσαμε. Μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι και με λιγότερα. Γιατί η ευτυχία δεν είναι στα πράγματα.
Από πάντα είχατε αυτή την άποψη; Ότι δηλαδή, «η ευτυχία δεν είναι στα πράγματα»;
Βεβαίως. Σκεφτείτε πόσο υπέροχα κι ευτυχισμένος νιώθει κανείς όταν κολυμπά στην ελληνική θάλασσα, όταν βλέπει το ηλιοβασίλεμα και είναι ερωτευμένος. Ποιο από όλα αυτά έχει αντίτιμο; Κανένα. Αυτά λοιπόν τα υπέρτατα αγαθά ανήκουν σε όλους. Κι αν έχεις μάθει στη ζωή σου να εξαρτάσαι από την ύλη τότε δεν θα ’σαι πάντα ευτυχισμένος. Η ύλη είναι ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες. Ποτέ, δεν τελειώνει αυτό το κυνηγητό. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτό το πράγμα και να κοιτάξουμε την ουσία.
Και ποια είναι η ουσία στις μέρες μας;
Να χαμογελάμε και να δημιουργούμε. Μόνο έτσι πηγαίνουμε μπροστά και αναπτυσσόμαστε.
Παρόλα αυτά και η ανάπτυξη, σύμφωνα με τη λογική της ελληνικής κυβέρνησης είναι αναλώσιμη. Με τρανταχτό παράδειγμα την απόφαση για κλείσιμο των καναλιών.
Ήταν ένα επιμέρους μάθημα που έπρεπε να πάρουμε όλοι οι άνθρωποι των media. Δεν παύει όμως από το να ήταν μία αστοχότατη κίνηση της κυβέρνησης. Ένα δείγμα των κακών χειρισμών σε ορισμένα θέματα χωρίς να συνυπολογίσουν τις συνέπειες και τους ανθρώπους που θα κατάληγαν στο δρόμο με τις οικογένειές τους.
Κάνετε συχνά την αυτοκριτική σας;
Δυστυχώς για μένα, καθημερινά.
Δυστυχώς, γιατί;
Δεν είναι εύκολο να βάζεις απέναντί σου τον εαυτό σου και να τον κρίνεις. Έχει ένα βαθμό δυσκολίας αυτή η διαδικασία.
Και ποια είναι η άποψή σας για τη Βίκυ Χατζηβασιλείου;
Θα μπορούσα να κάνω και κάτι ακόμη σε όλους τους τομείς.
Ακόμα και τώρα; Που βρίσκεστε στο απόγειο της επιτυχίας σας;
Είναι πολύ σχετική η επιτυχία σε σχέση με τον τρόπο που τη μεταφράζει ο καθένας. Θα θεωρήσω επιτυχημένο τον εαυτό μου όταν στο τέλος της ζωής μου γυρίσω πίσω και πω «οκ, καλά τα κατάφερες». Οπότε, είναι πολύ νωρίς για να με κρίνω.
Είστε αυστηρή με τον εαυτό σας.
Δεν είμαι από τους ανθρώπους που επαναπαύονται. Θέλω, συνεχώς, να δημιουργώ. Αν δεν γνώριζα το τι ήθελα από τη ζωή μου, ίσως να μην κατάφερνα, να πετύχω έστω κι αυτό το λίγο που κατάφερα μέχρι σήμερα.
Αμφιβάλλατε ποτέ για τον εαυτό ή τις ικανότητές σας ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τη ζωή ή τη δουλειά σας;
Καθόλου. Στη δουλειά μου καταθέτω το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτό μου. Κάνω ό,τι μπορώ με την ομάδα μου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για μένα είναι περισσότερο είναι εσωτερικά τα ζητήματα μου τα οποία δεν μπορώ να μοιραστώ. Πρόκειται για ζητήματα θεληματικής και εσωτερικής ανάπτυξης. Δεν είναι τόσο απτά και αντιληπτά από το ευρύ κοινό.
Αρκετές φορές μπήκατε στο στόχαστρο των τηλεκριτικών, αντέξατε όμως τη μάχη. Δεν παραδώσατε τα όπλα. Απεναντίας πολεμήσατε.
Δεν μπήκα καν στη διαδικασία της μάχης. Τους άφησα μόνους τους να «πολεμάνε». Έμεινα στα μετόπισθεν κι έκανα τη δουλειά μου. Δεν ξέρω γιατί αυτοί κάνουν μάχη. Ποτέ, δεν το ’χω καταλάβει. Δεν το ψάχνω και θεωρώ ότι πολύ σωστά πράττω. Τώρα αν κάποιος έχει μία άποψη, δικαίωμά του να την εκφράσειόπως επίσης δικαίωμά μου να μην τη διαβάζω και να μην τη λάβω υπόψη μου.
Θεωρείτε λοιπόν ότι ένα αρνητικό σχόλιο για το όνομά σας είναι ένα κλικ περισσότερο γι’ αυτούς που σχολιάζουν αρνητικά την παρουσία σας στο «Πάμε Πακέτο»;
Θεωρώ, πως ναι. Όταν κάποιος είναι εκτεθειμένος σε τόσο μεγάλο κοινό, οτιδήποτε τον αφορά θα κινεί το ενδιαφέρον. Δεν είμαι όμως το κέντρο του κόσμου. Αυτό που συμβαίνει με τους ανθρώπους της τηλεόρασης, που νομίζουν ότι είναι το κέντρο του κόσμου, είναι τεράστιο λάθος. Κάνουμε μία δουλειά όπως όλοι οι άνθρωποι που απλά τυγχάνει να είναι λίγο πιο αναγνωρίσιμη. Δεν είμαστε στο επίκεντρο των πάντων. Ας συνέλθουμε.
Ποια είναι η άποψή σας τότε για τη δημοσιότητα; Αισθάνεστε διάσημη;
Δουλεύω στο χώρο της τηλεόρασης22 χρόνια. Έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά, μόνη μου, δεν είχα ποτέ τη βοήθεια κανενός,καμία πόρτα δεν μου άνοιξε και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Όλα έγιναν και γίνονται τόσο αξιοκρατικά στη ζωή μου που δεν υπάρχει λόγος κάποιος να μεμφθεί ή να απορήσει για την πορεία μου στο χώρο. Δεν είχα ξαφνική επιτυχία ή αποδοχή. Την απόκτησα βήμα-βήμα, σκαλί-σκαλί.
Τι σας πληγώνει περισσότερο από όλα αυτό;
Η αδικία γύρω μου. Κι όχι απαραίτητα η στοχευμένη αδικία.
Πού αποδίδετε την επιτυχία της εκπομπής σας;
Μια κοπέλα, πρόσφατα, σε ένα κατάστημα μου είπε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτό το δώρο που κάνεις στους γονείς μου. Που κρατάς την καρδιά τους ζωντανή». Αυτό για μένα είναι κορυφαίο. Αυτή είναι η επιτυχία της εκπομπής και ο λόγος για να τη συνεχίσω. Το «Πάμε Πακέτο», συντονίζει τη συχνότητα της αγάπης και του συναισθήματος ενάμιση εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ελλάδα. Αυτό είναι συγκλονιστικό από μόνο του.
Για πόσο θεωρείτε ότι θα συνεχίσετε να κάνετε αυτού του είδους το πρόγραμμα;
Τα νούμερα δείχνουν, ότι δεν έχει κουράσει κανένα. Εμένα σίγουρα όχι, άρα ελπίζω και τα επόμενα 12 χρόνια να συνεχίσω να κάνω αυτή την εκπομπή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !