O νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Unknown
0

Θα διαδεχθεί στο τιμόνι της Λυρικής τον Μύρωνα Μιχαηλίδη


Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λυδίας Κονιόρδου νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αναλαμβάνει ο διεθνούς φήμης συνθέτης και μέχρι τώρα Υπεύθυνος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης.

H απόφαση θα ισχύσει από τις 3 Φεβρουαρίου οπότε και λήγει η θητεία του απερχόμενου καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη, τον οποίο η κ. Κονιόρδου, ευχαρίστησε «για τις δύο διαδοχικές θητείες του στο τιμόνι του κορυφαίου στη χώρα μας λυρικού θεάτρου».

Τόσο η απόφαση όσο και η αναγγελία της τη δεδομένη χρονική στιγμή κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου να υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα για την παράδοση, την ενημέρωση και την προετοιμασίατου νέου καλλιτεχνικού διευθυντή.

Γ. Κουμεντάκης: «Είμαι ευγνώμων για την επιλογή»

Η επιλογή του Γιώργου Κουμεντάκη έρχεται σε μια κομβική στιγμή για το μοναδικό λυρικό θέατρο της χώρας αφού ο καταξιωμένος συνθέτης -ως τώρα υπεύθυνος της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ- θα είναι αυτός που θα οδηγήσει την Λυρική στη μεταστέγασή της στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο ίδιος ο Γιώργος Κουμεντάκης δήλωσε στο «Βήμα» ευγνώμων για την επιλογή αυτή εκφράζοντας, παράλληλα, τις ευχαριστίες του στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από την πλευρά της, η κυρία Κονιόρδου ευχαρίστησε τον μέχρι σήμερα καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ αρχιμουσικό Μύρωνα Μιχαηλίδη για τις δύο διαδοχικές θητείες του. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, «τόσο η απόφαση όσο και η αναγγελία της στη δεδομένη χρονική στιγμή κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό διάστημα για την παράδοση, την ενημέρωση και την προετοιμασία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή».

 protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !