Σαν κλασικό μιούζικαλ…με ερμηνευτή τον Παναγιώτη Πετράκη


Θα μπορούσε κάποιος να την αντιμετωπίσει ως μία ατμοσφαιρική εισαγωγή στο εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Άλλωστε η συναυλία που θα δώσει το Κουαρτέτο Εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μαζί με το Γερμανό κιθαρίστα Ρόλαντ Χόφμαν και με τον γνωστό τραγουδιστή και ηθοποιό Παναγιώτη Πετράκη, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 21.00, στο Passport-Κεραμεικός θα έχει ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά: ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και χαρούμενη έως και χορευτική διάθεση.


Η συναυλία που διοργανώνεται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έχει κι ακόμα ένα «εορταστικό» χαρακτηριστικό: θα είναι με ελεύθερη είσοδο για όλους, φτάνει να έχουν προμηθευτεί τις προσκλήσεις που θα διανεμηθούν με σειρά προτεραιότητας από τους χορηγούς επικοινωνίας της Κ.Ο.Α. ή τη σελίδα της στο Facebook. Και από αυτής της απόψεως η συναυλία είναι ένα δώρο της Ορχήστρας προς τους ακροατές της.

Το ρεπερτόριο εκείνης της βραδιάς έχει ουσιαστικά δύο θεματικούς άξονες: τα μιούζικαλ και το τάνγκο. Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι ωστόσο σχεδόν όλα «θεατρογενή». Ενδεικτικά ο Παναγιώτης Πετράκης πλαισιωμένος από το Κουαρτέτο και το Ρόλαντ Χόφμαν θα ερμηνεύσει τραγούδια του Τζορτζ Γκέρσουιν (George Gershwin) σε μεταγραφή για έγχορδα, του Κοόουλ Πόρτερ (Cole Porter) κυρίως από το κλασικό μιούζικαλ Kiss Me, Kate κ.ά. Θα παρεμβληθούν και ορισμένα αμιγώς ορχηστρικά κομμάτια όπως δύο τάνγκο του Κάρλος Γαρδέλ (Carlos Gardel), το περίφημο «Jalousie tango» του Jacob Gade κ.ά.

Με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, 21.00
PassPort Κεραμεικός
ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ:

Απόλλων Γραμματικόπουλος, βιολί
Παναγιώτης Τζιώτης, βιολί
Πάρις Αναστασιάδης, βιόλα
Ισίδωρος Σιδέρης, βιολοντσέλο

Συμπράττουν:
Ρόλαντ Χόφμαν, κιθάρα
Παναγιώτης Πετράκης, τραγούδι

Διεύθυνση:
PassPort Κεραμεικός-Κεντρική Σκηνή 
Kεραμεικού 58 και Μαραθώνος – Αθήνα
Τηλ. 210 5222203

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Τ. 210 7257601-3
www.koa.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: