Αμαλία Γιαννίκου για ΣΥΜΠΕΘΕΡΑ:«Ο θεατής θα περάσει μέσα από σκιές και σκοτάδια μέχρι το φινάλε»

0

H Αμαλία Γιαννίκου σκηνοθετεί φέτος το νέο σίριαλ του ΑΝΤ1,''Στο καλό,γλυκειά μου συμπεθέρα'',που φέρει την υπογραφή του σεναριογράφου,Λευτέρη Παπαπέτρου. Η σκηνοθέτις μίλησε στο περιοδικό,''Mytv'',και τη Σοφία Τσίρκα,και αναφέρθηκε στη σειρά...

Ποιο είναι το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σειράς από τη δική σας μεριά;

''Σε αντίθεση με το Κάτω ΠαρτάλιΣυμπεθέρα έχει ως βάση τον ρεαλισμό,μια συγκεκριμένη πολιτική και ιστορική συνθήκη. Με εξαίρεση,ίσως, τον χαρακτήρα του Κινέζου Γιμού,δεν υπάρχουν σουρεαλιστικοί χαρακτήρες.Αυτό σημαίνει πως η κωμωδία προκύπτει από την κατάσταση και το σωστό κωμικό τάημινγκ. Γι' αυτό χρειάζεται καλό εσωτερικό ρυθμό στο γύρισμα και το μοντάζ.Σε σχέση με την εικόνα,αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με τον διευθυντή Φωτογραφίας,Ευγένιο Διονυσόπουλο,είναι να αναδείξουμε τη σταδιακή πορεία προς τις σκοτεινές πλευρές των χαρακτήρων,όπως στο ταξίδι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων,από τη φωτεινή γιορτή του νηπιαγωγείου ο θεατής θα περάσει μέσα από σκιές και σκοτάδια μέχρι το φινάλε''.

Η σειρά είναι μαύρη κωμωδία.Για έναν σκηνοθέτη,τι σημαίνει αυτό;

''Η μαύρη κωμωδία βλέπει με σκεπτικό και σατιρικό μάτι τα θέματα τα οποία θεωρούνται δραματικά ή ταμπού-κυρίως παραβατικές συμπεριφορές όπως η απαγωγή ,ο φόνος,η ληστεία.Για έναν σκηνοθέτη,αυτό σημαίνει πως πρέπει να παρακινήσει τον θεατή να γελάσει με κάτι που,μέσα από ένα άλλο πρίσμα,θα 'ταν δραματικό και θα προκαλούσε άλλα συναισθήματα''.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !