Πρωταγωνιστής από τα ΣΦΗΝΑΚΙΑ δηλώνει:«Δεν είμαι ηθοποιός, είμαι κωμικός»

0

Ασχολείται με το stand- up comedy ,ενώ έχει συμμετάσχει και σε κωμικά σίριαλ,όπως ήταν τα Σφηνάκια του ALPHA.
Ο λόγος για τον Γιώργο Χατζηπαύλου,που σε συνέντευξή του μιλά για το stand-up comedy, εξηγεί γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό του ηθοποιό κι αναφέρεται στο πώς γίνεται κανείς stand- up comedian...

Ένας άνθρωπος παίρνει επάνω του μια ολόκληρη παράσταση πάνω σε εναλλασσόμενο κείμενο...

''Το κείμενο είναι συγκεκριμένο και δεν παρεκκλίνει απ' αυτό που έχει γραφτεί. Η κωμωδία έχει τέτοια οικονομία λόγου, που μπορείς να προσθέσεις ένα και, και να φέρεις περισσότερο γέλιο ή καθόλου.Ίσως το μόνο ιδιαίτερο που θα έβρισκα, αν και για εμάς που εξασκούμε αυτό το είδος παράστασης είναι συνηθισμένο, είναι ότι γράφεις το κείμενο, το παρουσιάζεις ο ίδιος,κατά συνέπεια το σκηνοθετείς''.

Έχετε σκεφτεί να συμμετάσχετε σε μια παράσταση κλασική;

''Όχι,γιατί δεν είμαι ηθοποιός,οπότε δεν είχα κάποια τέτοια αναζήτηση σε προσωπικό επίπεδο.Μου έχουν γίνει προτάσεις κατά καιρούς .Τρεις φορές μου έχουν προτείνει.Μάλιστα,η μια ήταν μια παράσταση φίλου μου που την είχα δει πολλές φορές,αλλά, όχι, δεν είχα ποτέ κάποια τέτοια φιλοδοξία.Νομίζω ότι καθένας πρέπει να μένει σε αυτό το οποίο ξέρει να κάνει και είναι αποτελεσματικός''.

Γιατί λέτε ότι δεν είστε ηθοποιός;

''Γιατί δεν είμαι.Είμαι κωμικός.Στις αγγλοσαξονικές χώρες ,όταν κάποιος λέει ότι είναι κωμικός,καταλαβαίνουν ότι κάνει stand- up comedy. Βέβαια, οι όροι δεν μεταφράζονται ακριβώς και κάθε χώρα έχει τη δική της κουλτούρα και παράδοση. Ο κωμικός μπορεί να δουλέψει σαν ηθοποιός, ένας ηθοποιός δεν μπορεί να δουλέψει σαν stand-up κωμικός. Φυσικά ,οι πάντες μπορούν να κάνουν τα πάντα,δεν αποκλείεται και να γίνει.Αυτό είναι ένα πολύ λεπτό σημείο.Ένας ηθοποιός μπορεί να κάνει stand-up comedy αν δουλέψει πάνω στο αντικείμενο, και ,φυσικά, να ξεκινήσει με 5λεπτα και 10λεπτα, όπως αρχίζουν όλοι στο είδος''.

Πώς γίνεται κάποιος stand-up comedian;

''Για τη μεθοδολογία, θα έλεγα να βλέπει παραστάσεις ελληνικές και σίγουρα να γράφει, να θέλει να μάθει να γράφει αστεία.Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να ξέρεις να σκέφτεσαι προς αυτή την κατεύθυνση''.


Στη Βίκυ Διαμάντη- Mytv

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !