Σκαρμούτσος:«Αν θέλεις να εφαρµόζεις µόνο τηλεοπτικές συνταγές,η µαγειρική σου µπορεί να...»


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσιάζει το καθημερινό παιχνίδι του Star,Blind Taste.Ο ίδιος,μιλώντας στην εφημερίδα,Real,αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην τηλεόραση και στο αν τον βοήθησε ή όχι...

Ένας µάγειρας, χάνει από την ποιότητα της δουλειάς του, λόγω της τηλεοπτικής έκθεσης; 

''Όχι, δεν νοµίζω. Αν είσαι ένας άνθρωπος που κάνει ποιοτική δουλειά, δεν πρόκειται να σε αλλάξει η τηλεόραση. Αν προτεραιότητά σου είναι το φαγητό, δεν υπάρχει περίπτωση να χάσεις την ποιότητά σου. Αν, βέβαια, θέλεις να εφαρµόζεις µόνο τηλεοπτικές συνταγές, τότε η µαγειρική σου µπορεί να µείνει πράγµατι πίσω''.

Η τηλεόραση ανέβασε το κασέ σας ως σεφ;

''Θα ήταν τρελό αν έλεγα ότι δεν µε έχει βοηθήσει. Η τηλεόραση µε βοήθησε να πάρω δουλειές που θεωρώ ότι υπό άλλες συνθήκες δεν υπήρχε περίπτωση, όπως τα διαφηµιστικά µε άλλες εταιρείες, κόσµος στα µαγαζιά µου κ.λπ. , Βέβαια, εννοείται ότι µε βοήθησε. Νοµίζω ότι µόνο µε έχει βοηθήσει, δεν µου έχει στερήσει κάτι''.

Γιατί κρατήσατε ουδέτερη στάση στις «µαγειρικές κόντρες» που υπήρχαν κατά καιρούς; (Σ.σ.: γελάει.) 

''Μα δεν υπάρχει λόγος! Αν καθίσεις και το σκεφτείς, είναι πολύ µάταιο. Ο κάθε άνθρωπος χαράσσει τη δική του πορεία και πρέπει να κοιτάζει µόνο αυτό και τίποτα παραπάνω. ∆εν πρέπει να τον απασχολούν τι λένε και τι κάνουν οι άλλοι. Εγώ πάντα έτσι ήµουν''.

Οι άντρες µαγειρεύουν καλύτερα από τις γυναίκες; 

''∆εν νοµίζω ότι ισχύει αυτό. Έχει να κάνει µε τον άνθρωπο. Προφανώς έχουν επικρατήσει οι άντρες λόγω αντοχής και δύναµης. Οι γυναίκες θεωρώ ότι είναι πολύ πιο δηµιουργικές, άρα έχουν πολύ περισσότερες ιδέες και πράγµατα να εντάξουν στο επάγγελµά µας και είναι και πολύ δυνατές. Απλώς είναι ένα ανδροκρατούµενο και σκληρό επάγγελµα µε τρελά ωράρια που εκ των πραγµάτων µία γυναίκα πρέπει να πάρει πάρα δραστικές αποφάσεις για τη ζωή της αν θέλει να το ακολουθήσει''.

Η σύντροφός σας αντέχει τα ωράριά σας; 

''Εννοείται!''.

Νιώθετε ενοχές απέναντι στο παιδί όταν λείπετε από το σπίτι;

''Όλοι αισθανόµαστε, αλλά είναι πάρα πολύ σηµαντικό να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον''.

Υπάρχει τρόπος να αναπληρώνετε αυτόν τον «χαµένο χρόνο»; 

''Αυτό είναι λίγο δύσκολο. Όχι, δεν γίνεται''.

Το πρώτο παιδί το αποκτήσατε σε µικρή ηλικία. Τη δεύτερη φορά που γίνατε πατέρας, τι άλλαξε; 

''Είµαι 46 χρόνων, έχω ωριµάσει πάρα πολύ και επαγγελµατικά. Ξέρω να διαχειρίζοµαι το άγχος µου πλέον, οπότε ο χρόνος που απολαµβάνω είναι πολύ πιο ποιοτικός. Το πρώτο παιδί ήρθε στα 30 µου, όταν ήθελα να κάνω καριέρα και να ανοίξω τα φτερά µου. Ήµουν πολύ πιο αγχωµένος, λιγότερο απελευθερωµένος, οπότε δεν απολάµβανα τόσα πολλά πράγµατα''.

Θα θέλατε τα παιδιά σας να ακολουθήσουν τη δική σας ελεύθερη πορεία χωρίς να τα ελέγχετε απόλυτα; 

''Ασυζητητί είναι ο µοναδικός τρόπος. Όσο πιο πολύ τα περιορίζουµε, τόσο πιο πολύ κακό τους κάνουµε. Σίγουρα η απελευθέρωση είναι ένα πάρα πολύ καλό πράγµα''.


ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: