Σμαράγδα Καρύδη-Θοδωρής Αθερίδης: Ποιος είναι ο λόγος που τσακώνονται;

Unknown
0

Φέτος, μετά από 6 χρόνια ο Θοδωρής Αθερίδης συναντιέται θεατρικά ξανά με τη Σμαράγδα Καρύδη, ενώ παίζουν μαζί και στον κινηματογράφο.

«Επειδή ζούμε μαζί, δεν είναι σαν να μπαίνει ξανά στην καθημερινότητά μου η Σμαράγδα τώρα, γιατί και αυτά τα 6 χρόνια ξέρει τι αντιμετωπίζω, ξέρω τι αντιμετωπίζει. Άλλο θα ήταν να έχω 6 χρόνια να τη δω». Το να δουλεύουν μαζί δεν το έχει νιώσει ποτέ σαν βάρος, σαν overdose. «Ίσως γιατί τη δουλειά δεν τη βλέπω ως δουλειά. Μου αρέσει. Με τη Σμαράγδα υπάρχει επικοινωνία και έχουμε κοινή αισθητική, κάτι που λύνει πολλά προβλήματα, οπότε όλα λειτουργούν αυταπόδεικτα», εξηγεί. Όπως έχει ξαναπεί στη Σμαράγδα πέρα από το αστραφτερό της μυαλό, θαυμάζει πως ποτέ δεν πεισμώνει, ποτέ δεν κακιώνει.

Από την Σόνια Καζόνι στο περιοδικό People

Αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που μπορεί να τους κάνει να τσακωθούν, στη δουλειά για παράδειγμα, κι εκεί παίρνει το λόγο η Σμαράγδα. «Καμιά φορά εγώ μπορεί να κολλήσω με μια λεπτομέρεια, που εκείνος δεν βλέπει καν, τον Θοδωρή δεν τον ενδιαφέρει καθόλου η λεπτομέρεια. Βλέπω πράγματα που οι άλλοι δεν βλέπουν κι αυτό τον Θοδωρή τον εκνευρίζει. Εμένα με εκνευρίζει που δεν το βλέπει! Αλλά δεν έχουμε ουσιαστικές διαφορές», εξηγεί γελώντας.

Έχουν συνεργαστεί τόσο στο θέατρο, όσο και στον κινηματογράφο. Τι προτιμά η Σμαράγδα από τα δύο; «Ο κινηματογράφος έχει τη γοητεία ότι μένει για πάντα. Εγώ ξέρω πως θα γεράσω, θα πεθάνω και θα υπάρχει μια ταινία εκεί, μια καταγραφή μιας στιγμής δικιάς μου μέσα στο χρόνο. Το θέατρο γίνεται σήμερα και του χρόνου είναι μια ανάμνηση. Είναι κάτι που πεθαίνει. Αλλά μου αρέσουν και τα δύο. Επίσης στο θέατρο παίζει όλο το σώμα, ενώ στον κινηματογράφο μπορεί να παίζει μόνο το μάτι σου». Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Θοδωρής Αθερίδης έχουν συναντηθεί πολλές φορές θεατρικά και κινηματογραφικά. Πέρασε, όμως, ένα διάστημα 6 χρόνων μέχρι να ξαναβρεθούν μαζί στο θέατρο, φέτος με Το Ψέμα.

«Ο Θοδωρής τα τελευταία χρόνια γράφει πάντα τα δικά του έργα, σκηνοθετεί. Εγώ ήθελα να παίξω και σε κάποιες άλλες παραστάσεις, να κάνω κάποια μιούζικαλ. Μου άρεσε που έκανα. Είπαμε πως δεν χρειάζεται να ταυτίζεται στα πάντα η καριέρα του ενός με του άλλου. Κουράζεται και ο κόσμος…». Η αλήθεια, πάντως, είναι πως το κοινό υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη νέα τους καλλιτεχνική συνύπαρξη, καθώς η χημεία τους είναι ξεχωριστή. Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο είναι για εκείνη να τη σκηνοθετεί ο άνθρωπος με τον οποίο ζει μαζί.

«Νομίζω πως είναι εύκολο για όλους όσους συνεργάζονται με τον Θοδωρή, γιατί του είναι εύκολο να σου βγάλει το καλύτερο που έχεις χωρίς να σε παιδέψει και χωρίς αισθανθείς άσχημα. Δουλεύεις με χαρά, πλάκα, γέλιο. Δεν νιώθεις πως σε φέρνει στα όριά σου για να βγάλεις ένα καλό αποτέλεσμα -αλλά πάντα βγάζεις καλό αποτέλεσμα. Έτσι ήταν και στους Τέλειους Ξένους. Είχαμε ένα κλίμα πολύ παρείστικο με πολύ πλάκα στα γυρίσματα, τόσο που οι άλλοι αναρωτιόντουσαν πως θα βγει το αποτέλεσμα -εγώ το ήξερα γιατί ξέρω πως δουλεύει ο Θοδωρής. Όταν είδαν την ταινία έμειναν ενθουσιασμένοι!».

Κάπου εδώ στην κουβέντα μας μπαίνει και ο Θοδωρής, που έδινε μια άλλη συνέντευξη στο διπλανό καμαρίνι. Η αναμονή για την πρεμιέρα της ταινίας για το ευρύ κοινό (στις 15 Δεκεμβρίου) είναι μεγάλη και οι υποχρεώσεις του πρόμο πολλές. Η Σμαράγδα αστειεύεται.

«Κάθε μία ώρα πρέπει να του θυμίσω τι πρέπει να κάνει. Θα μου πει ‘γιατί είμαστε εδώ; Συνέντευξη για που; Και πότε με θέλουν;’ Αυτό γίνεται όλη μέρα. Δεν ξέρει ποτέ που πηγαίνει, ποια είσαι εσύ…».

Ο Θοδωρής Αθερίδης μπορεί να μην δίνει πολλή σημασία στις συνεντεύξεις, μπορεί να μην κάλεσε ο ίδιος κανέναν στην avant premiere είναι, όμως, πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα της ταινίας.

«Πρώτη φορά έκανα διασκευή, αλλά πήγα πολύ τίμια. Στην πρώτη συνάντηση πήγαινα με σκοπό να μην το κάνω, αλλά μου άρεσε τόσο πολύ το σενάριο που είπα πως είναι κρίμα να το κάνει άλλος. Με γοήτευσε το θέμα, γιατί είναι αυτό που όλοι ζούμε και κανείς πριν δεν είχε διατυπώσει με λέξεις, δεν το είχε κάνει ιστορία. Το πρώτο βήμα ήταν να κάτσω να φτιάξω μια παρέα ηθοποιών για το ρόλο. Κάθισα και το σκέφτηκα πολύ, βασανίστηκα λίγο, αλλά έφτιαξα την παρέα αυτή που πετάει!», μου λέει.

Η Σμαράγδα, όσο μιλάμε, πειράζει το Θοδωρή πως έχει αρρωστοφοβία. Πως έχει το στομάχι του και φοβάται πως παθαίνει καρδιά! «Είναι λίγο υπερβολική!», θα πει εκείνος. «Απλά δεν μου αρέσει να πονάω και όταν πονάω το συνδυάζω με κάτι κακό», θα συμπληρώσει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !