Αγγελική Νικολούλη: Οι απειλές για τη ζωή της και οι κακοποιοί που την ερωτεύτηκαν


Οι έγκλειστοι που της έστελναν ερωτικά γράμματα και ο ήρωας που περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη στο νέο της μυθιστόρημα Έρωτας-Φονιάς (βασισμένο σε αληθινή ιστορία). 

 Έχεις κινδυνεύσει άλλη φορά τόσο πολύ, όσο περιγράφεις στο τρίτο σου βιβλίο; 
 Αυτό δεν είναι τίποτε. Είναι γνωστή η περίπτωση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, όταν και με είχε καλέσει η Βουλή των Ελλήνων για να καταθέσω ως μάρτυρας. Τότε είχαν αφήσει έξω από το σπίτι μου ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, παγιδευμένο με εκρηκτικό μηχανισμό, όπως εκτιμήθηκε από τις Αρχές. Με έχουν απειλήσει με όπλο νύχτα. Πρόσφατα, μπαίνοντας με το αυτοκίνητο στο γκαράζ, αντιλήφθηκα πίσω μου ένα τζιπ με φιμέ τζάμια στην άκρη του δρόμου. Ένιωσα πως κάτι περίεργο συνέβαινε. Αντί να κλείσω την πόρτα και να τηλεφωνήσω στην αστυνομία, πήγα εν ψυχρώ μπροστά τους, αφού πρώτα φρόντισα να συγκρατήσω τον αριθμό της πινακίδας. Πήγα να χτυπήσω το τζάμι για να ρωτήσω τον οδηγό «τι συμβαίνει;», κι εκείνη την ώρα μαρσάρισε απότομα και έφυγε, με αποτέλεσμα να χάσω την ισορροπία μου. Στη συνέχεια αποκαλύφθηκε πως η πινακίδα ανήκε σε άλλο όχημα. Ποιος θα πήγαινε να χτυπήσει το τζάμι και να ρωτήσει «τι έγινε, ρε φίλε, τρέχει κάτι;». 

 Ο Φάνης, ο γόης και δράστης του βιβλίου σου, τελικά γοητεύτηκε από εσένα. Ίσως και κάτι παραπάνω, σε ερωτεύτηκε. Σου έχει τύχει ξανά; 
 Τι να σου πω… Πως στις φυλακές υπάρχουν έγκλειστοι που μου έστελναν γράμματα, λουλούδια, δώρα… Κακοποιοί που με κάποιον τρόπο βρέθηκαν στο δρόμο μου. Με όλους αυτούς δύο κίνδυνοι υπάρχουν: Ή να οργανωθούν και να χτυπήσουν ή να «δεθούν αρρωστημένα με το θηλυκό τους διώκτη» που έλεγε και ο δράστης.

 Είπες πως ο γιος σου βοήθησε στο βιβλίο με τη σκηνοθετική ματιά που έχει. Πώς είναι η σχέση σου με τον Κωνσταντίνο; 
 Πολύ όμορφη! Ο Κωνσταντίνος με προσέχει. Όταν, για παράδειγμα, ένιωσε πως η μητέρα του κινδυνεύει, ήταν εκείνος που επέμεινε να παρθούν μέτρα προστασίας και κίνησε τις διαδικασίες. Χαίρομαι γιατί έχει επιλέξει ο ίδιος τη ζωή του. Του έχω εμπιστοσύνη και ξέρω πως θα τα καταφέρει. Πάντοτε, βέβαια, έχω την αγωνία. Στην παρουσίαση του βιβλίου δεν ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει. Σηκώθηκε όταν τον κάλεσε ο Φερεντίνος και αυτό με συγκίνησε. Ο Κωνσταντίνος καταλαβαίνει τους ανθρώπους, έχει διαίσθηση και έχει αναπτύξει κάποια όμορφα στοιχεία στο χαρακτήρα του που τον κάνουν να ξεχωρίζει. 

 Άρα έχει στοιχεία δικά σου…
 Είναι εργασιομανής και υπεύθυνος στη δουλειά του. Μου είχε κάνει εντύπωση που στην πρώτη του επαγγελματική δουλειά σε ταινία εδώ στην Αθήνα, έβαλε μόνος του το ξυπνητήρι για να σηκωθεί από τα χαράματα. Για να μην μπερδευτεί στους δρόμους με το αυτοκίνητο και καθυστερήσει, είχε καλέσει ταξί, για να βρίσκεται πρώτος από όλους στο χώρο και να ετοιμάσει τα πάντα. Το βράδυ, όταν τον ρώτησα σχετικά, μου είπε: «Βλέπω πώς δουλεύετε εσύ και ο πατέρας μου».

Πηγή: People

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΑχιλλεαςΧ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: