Πότε έρχεται η κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο του Παππά;


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ είχε μοναδικό παραλήπτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Οι «συστάσεις» στην κυβέρνηση να μην αποπειραθεί εκ νέου να παρακάμψει το ΕΣΡ για να δώσει προσωρινές βεβαιώσεις, αλλά και η αναφορά στα χρήματα που δεν έχει επιστρέψει το ελληνικό Δημόσιο στους καναλάρχες, ήταν δευτερευούσης σημασίας που λειτουργούσε ως στάχτη στα μάτια! Διότι απλούστατα αυτές οι δουλειές δεν γίνονται με ανακοινώσεις, αλλά με απευθείας συνεννοήσεις!
Περισσότερο ,όμως, κι από αυτό που επιβεβαιώνει τον αρχικό ισχυρισμό για τα κίνητρα της προχθεσινής ανακοίνωσης των καναλαρχών και ότι όλα τα υπόλοιπα ήταν απλώς συμπλήρωμα,είναι ότι ακόμα δεν έχει «καθαρογραφεί» η απόφαση του ΣτΕ. Με άλλα λόγια – κι αυτό το γνωρίζουν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές-  δεν μπορεί να γίνει τίποτα και από κανέναν, δηλαδή ούτε από την κυβέρνηση ούτε από το ΕΣΡ,που να μεταβάλει στην παρούσα φάση το τηλεοπτικό τοπίο,ούτε καν τα χρήματα των καναλαρχών δεν μπορούν να επιστραφούν,εάν πρώτα δεν «καθαρογραφεί» η απόφαση του ΣτΕ που ακύρωσε τον διαγωνισμό του Σεπτεμβρίου.

Γνωρίζουν, λοιπόν, οι καναλάρχες ότι δεν μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους πριν την επίσημη απόφαση του ΣτΕ, αλλά το συμπεριέλαβαν κι αυτό στην ανακοίνωσή τους για να μη «χάσκει» μόνη της η απάντηση στον Μαρινάκη! Ως εκ τούτου, πριν γνωστοποιηθεί η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου δεν μπορεί να γίνει τίποτα, ούτε λεφτά πίσω, ούτε βεβαιώσεις, ούτε νέοι διαγωνισμοί, ούτε νέοι παίκτες μπορούν να μπουν ή παλιοί να βγουν… τίποτα! Επιτρέπονται μόνο εξαγορές και συμφωνίες οι οποίες φυσικά υπόκεινται στην κρίση του ΕΣΡ.

Κατά συνέπεια το μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα «καθαρογραφεί» η απόφαση του ΣτΕ; Δικαστικές πηγές αναφέρουν στο Enimerosi24 ότι θα απαιτηθεί – εκτός απροόπτου-  τουλάχιστον ένας μήνας ακόμη,προσδιορίζοντας στα μέσα Ιανουαρίου ως πιθανότερο χρόνο για να έχει ολοκληρωθεί και επίσημα η διαδικασία.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: