Μαρία Σαράφογλου: «Αντιμετώπισα ηλικιακό σεξισμό»

Unknown
0

Νέα, φιλομαθής, αλλά και φιλοπερίεργη, η Μαρία Σαράφογλου πήρε το βάπτισμα του πυρός στον ανδροκρατούμενο κόσμο της τηλεόρασης.


Ήρθε αντιμέτωπη με το θεριό του σεξισμού;

«Θα έλεγα πως αντιμετώπισα ηλικιακό σεξισμό. Άλλωστε στην Ελλάδα είναι γνώριμο το φαινόμενο. Σε όποιον χώρο κι αν βρίσκεσαι, εάν δεν κοντεύεις τα 60, τότε ή δεν ξέρεις ή δεν μπορείς ή δεν το 'χεις ή δεν αξίζεις. Σε ό,τι αφορά την εμφάνιση, μπορεί να λένε ότι η ομορφιά είναι εισιτήριο για την επιτυχία, αλλά παράλληλα ενισχύει και την καχυποψία για το αν υπάρχει κάτι παραπάνω. Άλλωστε σε μια εμφανώς ανδροκρατούμενη κοινωνία οι γυναίκες πρέπει να προσπαθήσουν διπλά. Βέβαια είναι και περισσότεροι οι ρόλοι στους οποίους καλούνται να ανταποκριθούν.

Πρόσφατα παρουσίασα μια ημερίδα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα όπου βραβεύτηκαν Ελληνίδες κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων. Γυναίκες νέες, εμφανίσιμες, δυναμικές, μητέρες. Όλες αφηγήθηκαν συγκινημένες πόσο πολύ πάλεψαν να πείσουν για την αξία τους», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Η ίδια μοιάζει ταγμένη να εξελίσσει διαρκώς τον εαυτό της. Είναι χαρακτηριστικό -και αρκετά εντυπωσιακό- πως πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε παράλληλα με τη δημοσιογραφική εργασία της να ξεκινήσει μαθήματα κινεζικών.

«Λατρεύω τις ξένες γλώσσες. Μιλάω τέσσερις-πέντε. Άρχισα να μαθαίνω κινεζικά πριν από πολλά χρόνια, ύστερα από ένα ταξίδι στο Πεκίνο. Με κέρδισαν ο πολιτισμός και η Ιστορία της χώρας και ήταν αληθινή πρόκληση για μένα να μάθω τη γραφή τους. Βέβαια η εκμάθηση τους δεν είναι εύκολη υπόθεση, γιατί δεν έχουν καμία συνάφεια με τις λατινογενείς γλώσσες. Είχα προχωρήσει αρκετά, αλλά όταν έμεινα έγκυος κουραζόμουν εύκολα και ήταν εξαιρετικά δύσκολο να διαβάζω για ώρες. Έτσι τα άφησα στη μέση. θέλω πολύ όμως να τα συνεχίσω και θα το κάνω», καταλήγει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !