Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 στηρίζουν τους εργαζομένους στην εφημερίδα,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ...


Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ,με ανακοίνωση που εξέδωσαν,εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στους απλήρωτους εργαζόμενους αλλά και απολυμένους συναδέλφους της ιστορικής εφημερίδας, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
 

Η ανακοίνωσή τους έχει ως ακολούθως:

«Εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 που βιώσαμε με τραυματικό τρόπο 2 χρόνια ανεργίας μετά το ''μαύρο'' της 11ης Ιούνη 2013 στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και την αλληλεγγύη μας στους 2 νέους απολυμένους καθώς και στους απλήρωτους για 11 μήνες εργαζομένους της εφημερίδας, «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» .

Ενώνουμε τη φωνή μας με το πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης και ζητούμε:

 – την άμεση ανάκληση των 2 νέων απολύσεων των συναδέλφων μας για να μην προστεθούν στις δεκάδες απολύσεις των τελευταίων χρόνων

– την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων που παραμένουν για 11 μήνες απλήρωτοι .

Καταγγέλλουμε επίσης την πρωτοφανή απόπειρα ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης που εκδηλώθηκε εν είδει προειδοποίηση,ς με την αποστολή εξωδίκου από μέρους της διεύθυνσης της εφημερίδας σε βάρος συναδέλφου μας δημοσιογράφου της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ.

Η «γυμνή» αλήθεια είναι ότι ο Τύπος της Θεσσαλονίκης (μετά το λουκέτο και τις μαζικές απολύσεις στην εφημερίδα, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ) βρίσκεται στη χειρότερη στιγμή του και την ευθύνη γι’ αυτήν την κατάντια απαξίωσης έως πλήρους εκμηδένισης των θέσεων εργασίας, την φέρουν ακέραια οι εργοδοτικοί χειρισμοί.

Η περαιτέρω «υπομονή» και η διαιώνιση της σιωπής γύρω από τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην εφημερίδα,ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (αντί να αποτελούν εδώ και μήνες μείζον ζήτημα για την πόλη), το μόνο που φαίνεται πλέον να διασφαλίζουν είναι οι συνθήκες γενικευμένης βουβαμάρας σε ένα ακόμη χτύπημα στην καρδιά της ενημέρωσης, που μπορεί, πολύ σύντομα, να αποβεί μοιραίο για την ιστορική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας.

Ως εργαζόμενοι δεν δικαιούμαστε να είμαστε σιωπηλοί, πολύ περισσότερο που το αντικείμενο της δουλειάς μας αφορά τη δημόσια ενημέρωση της κοινωνίας που πρέπει να γίνεται σε συνθήκες αξιοπρέπειας, και όχι υπό το καθεστώς ομηρίας, συνεχών περικοπών, απειλών και απολύσεων».

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: