Το Μινιόν που έγινε πίνακας 140 χ 28 μέτρα

Unknown
0

Το ιστορικό κτίριο απέκτησε νέα όψη δια χειρός του ζωγράφου Γ. Κόττη


Άλλαξε όψη το κουφάρι του ιστορικού κτιρίου του Μινιόν που παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια.

Το πράσινο προστατευτικό που έκρυβε την κενή πρόσοψη του πρώην πολυκαταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, από το οποίο πέρασαν γενιές και γενιές, αντικαταστάθηκε από έναν τεράστιο πίνακα ζωγραφικής με χαρούμενες εικόνες.

Πρόκειται για ένα έργο του ζωγράφου Γιάννη Κόττη με διαστάσεις 140 x 28 μέτρα, που φτιάχνει τη διάθεση όσων το αντικρίζουν, καθώς απεικονίζει, μεταξύ άλλων, καρπούζια, φυτά και γουρουνάκια. 

Κόστισε 200.000 €

Η επιλογή του καλλιτέχνη έγινε από την Καίτη Κουτσολιούτσου, συνιδρύτρια του ομίλου Folli Follie στον οποίο έχει περιέλθει το κτίριο από τα μέσα της περασμένης δεκαετίας. Η ίδια ανέλαβε και τη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο κόστισε 200.000 ευρώ. Με τη νέα όψη που χάρισαν στο ιστορικό κτίριο, οι ιδιοκτήτες του θέλησαν να δώσουν μία ευχάριστη νότα και χρώμα σε μία ιδιαίτερα γκρίζα και υποβαθμισμένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπως είναι η Πατησίων.


Η αλλαγή στην εικόνα του Μινιόν δημιούργησε προσδοκίες ότι το πολυκατάστημα στο οποίο χτυπούσε για δεκαετίες η καρδιά της αγοράς θα ξαναζωντανέψει, αν και έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια από την ημέρα που έβαλε οριστικό λουκέτο. Ωστόσο, η διοίκηση του ομίλου Folli Follie δεν προτίθεται να το αξιοποιήσει (τουλάχιστον άμεσα), καθώς περιμένει να διαμορφωθούν στην αγορά οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την επαναλειτουργία του.

espressonews

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !