Μειώνεται ο αριθμός των δημοσιογράφων στο Reuters;


Η εταιρεία, Thomson Reuters, ανακοίνωσε σήμερα(1/11)ότι θα καταργήσει περίπου 2.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως – περίπου το 4% του εργατικού της δυναμικού - και θα επιβαρυνθεί το τέταρτο τρίμηνο με 200 εκατ. έως 250 εκατ. δολάρια για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων της.


Η αναδιάρθρωση σε 39 χώρες και 150 σημεία θα επηρεάσει κυρίως τους τομείς Financial & Risk και Enterprise, Technology & Operations, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία παροχής οικονομικών πληροφοριών και ειδήσεων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, αυτή τη στιγμή απασχολεί 48.000 άτομα παγκοσμίως. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζιμ Σμιθ, δήλωσε ότι οι αλλαγές εντάσσονται στο πλαίσιο μια πολύχρονης προσπάθειας για τον εξορθολογισμό των δραστηριοτήτων, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στο δημοσιογραφικό τμήμα της Reuters δεν θα μειωθεί.

Η εταιρεία ανακοίνωσε οριακά χαμηλότερα καθαρά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 286 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή, συγκριτικά με 293 εκατ. δολάρια ή 36 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

efsyn.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: