O Bono των U2 θα βραβευθεί... γυναίκα της χρονιάς.

0
Ποικίλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να συμπεριληφθεί ο Bono στην λίστα με… τις Γυναίκες της Χρονιάς (Women of The Year), ως ένδειξη τιμής για την φιλανθρωπική του δράση.


Ο frontman των U2 επιλέχθηκε από το αμερικανικό «Glamour» για την λίστα με προσωπικότητες όπως η τραγουδίστρια Gwen Stefani, η χρυσή Ολυμπιονίκης στη γυμναστική Simon Biles, οι τρεις ιδρύτριες του οργανισμού Black Lives Matter, η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, η σχεδιάστρια μόδας Miuccia Prada και το plus-sized μοντέλο Ashley Graham.

 «Συζητούσαμε εδώ και χρόνια για το αν θα έπρεπε να τιμήσουμε κάποιον άνδρα στα βραβεία Women of the Year, αλλά ποτέ δεν το προχωρήσαμε», είπε, δικαιολογώντας την επιλογή του περιοδικού, η διευθύντριά του, Cindi Leive, και πρόσθεσε: «υπάρχουν τόσοι πολλοί άντρες που κάνουν υπέροχα πράγματα για τις γυναίκες στις μέρες μας. Ορισμένοι άντρες απλώς το καταλαβαίνουν και ο Bono είναι ένας από αυτούς».

 Η βράβευση του ρόκερ γίνεται για την καμπάνια που «τρέχει» εδώ και περίπου ένα χρόνο, υπό τον τίτλο «Poverty is Sexist», που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις πιο φτωχές γυναίκες στον κόσμο – κυρίως αυτές που αναγκάζονται να επιβιώσουν με κάτω από 2 δολάρια την ημέρα.

 «Είμαι σίγουρος πως δεν το αξίζω. Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό το βραβείο γιατί αποτελεί μία ευκαιρία για να δηλώσω ότι η μάχη για την ισότητα των φύλων δεν πρόκειται να κερδηθεί αν οι άνδρες δεν ηγηθούν του αγώνα μαζί με τις γυναίκες. Είμαστε οι βασικοί υπαίτιοι για τη δημιουργία του προβλήματος, οπότε πρέπει να έχουμε συμμετοχή στη λύση του», ανέφερε ο Bono.

 Πάντως, η εμπλοκή του τραγουδιστή σε μία αμιγώς γυναικεία λίστα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα social media, όπου πολλοί επισημαίνουν πως η επιλογή ενός άνδρα υπονομεύει την αξία των βραβείων που δίνονται αποκλειστικά σε γυναίκες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !