Δυσάρεστη εξέλιξη για το Mega - Εμπλοκή με την εκταμίευση των χρημάτων

Δυσάρεστη εξέλιξη και πολλά ερωτηματικά από τους εργαζομένους του MEGA που περίμεναν πως θα έπαιρναν «ανάσα» μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία.

Tην προηγούμενη Πέμπτη και μετά από συνάντηση που είχαν εργαζόμενοι του σταθμού με τραπεζικά στελέχη ενημερώθηκαν πως θα εκταμιευθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ από τα 29 εκατομμύρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεσμευμένα από τις πιστώτριες τράπεζες, ώστε να καταβληθούν μισθοδοσίες 2 μηνών στους επί 6 μήνες απλήρωτους εργαζομένους.
Ωστόσο, όπως ειπώθηκε στη συνέλευση που έκαναν πριν από λίγο οι εργαζόμενοι που συνεχίζουν να κρατούν το κανάλι της Μεσογείων ανοικτό, ενημερώθηκαν ότι μία από τις τράπεζες, η ΕΘΝΙΚΗ, αρνείται να προχωρήσει η αποδέσμευση των χρημάτων. Να σημειωθεί πως η ΕΘΝΙΚΗ έχει το μικρότερο ποσοστό στο ομολογιακό δάνειο και οι υπόλοιπες τρεις τράπεζες, ALPHA, ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ EUROBANK, έχουν δεχτεί την αποδέσμευση του ποσού ώστε να καλυφθεί μέρος των οφειλόμενων αμοιβών στους εργαζομένους.

Στη συνέλευση μάλιστα που έγινε πριν από λίγο στο MEGA υπήρξαν εύλογες απορίες γιατί μία τράπεζα και δη με το μικρότερο ποσοστό θέλει να κρατήσει όμηρους τους εργαζομένους. Για το λόγο αυτό και αποφασίστηκε πως μεθαύριο, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, αντιπροσωπεία των εργαζομένων του MEGA θα ζητήσει να συναντηθεί με εκπρόσωπο από την «Εθνική Τράπεζα» προκειμένου να λάβουν σαφείς απαντήσεις. Έτσι λοιπόν, αν και σήμερα οι εργαζόμενοι του σταθμού έλπιζαν ότι θα λάβουν μία μικρή «ανάσα» θα περιμένουν να ακούσουν τις θέσεις της πιστώτριας τράπεζας…!

 newsit.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: