Πρωταγωνίστρια του Hitchcock τον κατηγορεί για σεξουαλική παρενόχληση


Για σεξουαλική παρενόχληση κατηγορεί τον Alfred Hitchcock η 86χρονη, σήμερα, ηθοποιός Tippi Hedren. Στη νέα της αυτοβιογραφία με τίτλο «Tippi: A Memoir», η ηθοποιός υποστηρίζει ότι κατά τα γυρίσματα των ταινιών «The Birds» (1963) και «Marnie» (1964), δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον Άγγλο σκηνοθέτη και παραγωγό.


Όλα αυτά η ηθοποιός τα έχει ξαναπεί και μάλιστα μεγάλο μέρος αυτών συμπεριλαμβάνονται στην ταινία του 2012 «The Girl», για το δίκτυο HBO, αλλά τώρα με το νέο της βιβλίο δημοσιοποιεί νέες λεπτομέρειες για τις επιθέσεις που δέχτηκε από τον διάσημο σκηνοθέτη.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η καταχρηστική συμπεριφορά του Hitchcock άρχισε από την πρώτη στιγμή που η Hedren συμπεριλήφθηκε στο καστ των ηθοποιών για την ταινία «The Birds».


Η 86χρονη ηθοποιός ισχυρίζεται ότι ο σκηνοθέτης έδωσε εντολή στους υπόλοιπους ηθοποιούς να μην κάνουν παρέα μαζί της και να μην την αγγίζουν ενώ ήταν ιδιαίτερα νευρικός εάν μιλούσε με άλλους άνδρες.

Υποστηρίζει, ακόμα, ότι μία φορά έπεσε πάνω της και προσπάθησε να την φιλήσει, ενώ ισχυρίζεται ότι για να την τιμωρήσει επειδή δεν ανταποκρινόταν στις σεξουαλικές επιθυμίες του της προκάλεσε τραυματισμούς σε πολλές σκηνές από τα γυρίσματα της ταινίας.

Η επόμενη ταινία που γύρισε η Hedren με τον Hitchcock ήταν η «Marnie» και όπως λέει η ηθοποιός, πιστεύει ότι η σκηνή του βιασμού της ήταν μία από τις φαντασιώσεις του σκηνοθέτη.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι παρήγγειλε μία μάσκα αντίγραφο του προσώπου της παρότι δεν ήταν απαραίτητο για την ταινία, ενώ τοποθέτησε το καμαρίνι της δίπλα στο γραφείο του και είχε πρόσβαση σ’ αυτό από μία ενδιάμεση πόρτα.


«Μία μέρα με κάλεσε στο γραφείο του και ξαφνικά με άρπαξε και έβαλε επάνω μου τα χέρια του. Ήταν μία σεξουαλική κίνηση, ήταν κάτι διεστραμμένο και άσχημο», γράφει η ηθοποιός στην αυτοβιογραφία της.

Τέλος, υποστηρίζει ότι την απείλησε ότι θα καταστρέψει την καριέρα της, ενώ μπλόκαρε την υποψηφιότητά της για Όσκαρ και μιλούσε συνεχώς υποτιμητικά γι’ αυτήν.

naftemporiki

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: