Τι δήλωσε η αρχαιολόγος που ξενάγησε τον Ομπάμα


Η Ελένη Μπάνου, διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, ξενάγησε τον Αμερικανό πρόεδρο στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης


«Πολύ γλυκό», «γοητευτικό» αλλά και καθ' όλα «διαβασμένο» χαρακτήρισε τον Μπάρακ Ομπάμα η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Ελένη Μπάνου, η οποία ξενάγησε τον Αμερικανό πρόεδρο σήμερα το μεσημέρι στην Ακρόπολη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», η κυρία Μπάνου ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωρίζει πολλά για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και ότι έδειχνε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τις ομορφιές του εμβληματικού αρχαίου μνημείου.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Ομπάμα ρώτησε συγκεκριμένα για τα μνημεία και τον τρόπο τελέσεως της γιορτής των «Μεγάλων Παναθηναίων», ενώ οι γνώσεις του εξηγούνται από το γεγονός ότι πολλοί Αμερικανοί και Δυτικοευρωπαίοι διαβάζουν αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, αλλά και για την ελληνική μυθολογία.

Η κυρία Μπάνου πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, έμεινε για περίπου μισή ώρα στην Ακρόπολη αλλά και το Μουσείο, ενώ της μετέφερε ότι αισθάνεται γοητευμένος και νιώθει πραγματικά τυχερός που βρέθηκε στην Ακρόπολη.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: