Υπόθεση Πολύζου: Σοκάρει η εισαγγελέας: «Θεωρώ πως τον σκότωσαν με δηλητήριο…»

Unknown
0
Καταπέλτης η εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς. Πρότεινε την ενοχή της μητέρας και του πατριού στου Κωστή Πολύζου για την πράξη ανθρωποκτονίας από πρόθεση, πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Η πρόταση της συνοδεύτηκε από τα χειροκροτήματα του ακροατηρίου.
Απευθυνόμενη στους ενόρκους είπε: « Με την απόφασή σας θα ήθελα να μην αφήσετε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή. Να αναβιώσει και να δικαιωθεί. Είχε άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του. Πράγματι είναι μια Μήδεια της σύγχρονης εποχής. Χειρότερη από Μήδεια, γιατί ωθήθηκε από πραγματικά ταπεινά αίτια, γιατί ήθελε να απαλλαχθεί από την οικονομική υποχρέωση των οφειλών. Αυτό θα πρέπει να καταδικαστεί για να αναβιώσει η θύμηση, η ψυχή του Κωστή…»

Προηγουμένως στην εισήγηση της η Εισαγγελέας ανέφερε πως λείπουν τα αποδεικτικά στοιχεία που οδηγούν ευθέως στην εξαγωγή κάποιου συμπεράσματος για την αιτία θανάτου.
Όπως είπε: « Η οποιαδήποτε αμφιβολία μετρά υπέρ του κατηγορουμένου. Ακριβώς επειδή στην υπόθεση αυτή ευθεία απόδειξη δε μπορεί να υπάρξει, είναι αναγκαία η προσφυγή στην επαγωγική απόδειξη. Πρέπει να δούμε ποιά είναι αυτά τα στοιχεία».

Η Εισαγγελέας είπε χαρακτηριστικά:
«-Το πτώμα βρέθηκε στο κτήμα του πατριού του Κωστή , ο οποίος το επισκεπτόταν.
-Ο πατριός επικαλέστηκε την αυτοψία της αστυνομίας και την κατάθεση του κυνηγού.
- Υπάρχει σαφής ένδειξη πως στόχος όσων έβαλαν το πτώμα εκεί ήταν να το κρύψουν και όχι να ενοχοποιήσουν κάποιους.
- Το σημείο ταφής ήταν επιμελώς μελετημένο. Η πρόσβαση ήταν δυνατή σε σαρκοβόρα ζώα, που θα μπορούσαν να εξαφανίσουν το κρίσιμο στοιχείο, να βρίσκονταν δηλαδή τα σπλάχνα του θανόντος
-Οι κατηγορούμενοι καθυστέρησαν να δηλώσουν την εξαφάνιση του Πολύζου. Δεν υπέδειξαν το αγροτεμάχιο της οικογένειας στο οποίο βρέθηκε το πτώμα
-Ήταν γνωστό στους κατηγορούμενους πως ο Κωστής δεν είχε σχέση με το Άγιο Όρος, αλλά  υπέδειξαν πως θα μπορούσε να είχε πάει εκεί.
-Ο Κωστής βρέθηκε με ένδυση εσωτερικού σπιτιού, χωρίς παπούτσια. Την ημέρα εκείνη έβρεχε καταρρακτωδώς και όλοι οι γείτονες ήταν μέσα στα σπίτια τους. Η αιτία που δεν άκουσαν ήταν ή ο ήχος της βροχής ή ένας αθόρυβος τρόπος θανάτου. Θεωρώ πως έχει γίνει με δηλητηρίαση!
- Οι κατηγορούμενοι συνέχισαν τη ζωή τους, έκαναν καλοκαιρινές διακοπές. Τους ενδιέφερε η άμυνά τους και όχι να βρουν τι έγινε.
- Σε ηλικία 23 ετών ο Κωστής ήταν υπερχρεωμένος και όχι από επιλογή του. Δεν μπορούσε παρά να διαμαρτυρηθεί εκτός αν ήταν ηλίθιος. Ο Κωστής δεν ήταν. Ήταν πολύ έξυπνο παιδί και γνώριζε τι σήμαινε αυτό.
Σοβαρότατη ένδειξη είναι η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. Αποδείχθηκε πως η κατηγορούμενη πήρε τηλέφωνο τον Σπύρο και όχι το σύζυγό της. Μετά τον αδερφό της. Ήταν εντελώς προσχηματική, ώστε να δημιουργήσει άλλοθι, ώστε να καταδείξει ότι εκείνη τη βραδιά ο πατριός του Κωστή ήταν στη Μαγούλα. Δεν αποδείχθηκε πως το κινητό είχε πρόβλημα, σύμφωνα και με τη λογική, για μια μόνο ημέρα.
-Ο πατριός απομακρύνθηκε από τον Ασπρόπυργο όπως καταθέτει η σπιτονοικοκυρά του. Ακόμη σοβαρά στοιχεία είναι  τα ψεύδη της κατηγορουμένης πως πραγματοποίησε κλήσεις προς τα νοσοκομεία, που δεν έχουν καταγραφεί, αλλά και το ότι δεν ενημέρωσε το σύντροφό της αμέσως.
Ο πατριός έφυγε από τη Μαγούλα, πήγε στη Σιάτιστα, σκότωσαν τον Κωστή και τον έθαψαν στο κτήμα. Ο ιατροδικαστής αποδίδει το θάνατο 10 μήνες νωρίτερα, δηλαδή στο χρόνο που αποδίδεται η δολοφονία.
- Πέρα από κάθε λογική αμφισβήτηση, ο πατριός του θύματος δε βρισκόταν στην Αττική, αλλά στη Σιάτιστα, όπου με τη σύζυγό του σκότωσαν τον Κωστή.
- Ο Κωστής στερήθηκε τα πάντα από μικρός, από κάθε έννοια περιουσίας και στο τέλος από το αγαθό της ανθρώπινης ζωής.
-Το σώμα του διαμελίστηκε από τα σαρκοφάγα ζώα, δε νομίζω πως είναι μια προοπτική ή κάτι που μπορεί να σκεφτεί ακόμη και εχθρός κάποιου.»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Στην αγόρευση του τόνισε πως κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δεν προέκυψε κάποιο ακράδαντο στοιχείο για τον τρόπο και το χρόνο της δολοφονίας του Κωστή. Υποστήριξε πως δεν υπήρξε ούτε ένας μάρτυρας που να είδε το αυτοκίνητο του πατριού τη μοιραία νύχτα στη Σιάτιστα, αλλά ούτε και το πώς οι κατηγορούμενοι μπορεί να πήγαν στο κτήμα. Όπως είπε, «τα λάθη δεν υποδηλώνουν ότι είναι κάποιος δολοφόνος.»


anikolouli

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !