Η βασίλισσα Ελισάβετ καλεί Τραμπ

Unknown
0

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα απευθύνει επίσημη πρόσκληση στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τον επόμενο χρόνο σε μία προσπάθεια να οικοδομήσει στενές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα The Sunday Times.
Επικαλούμενη δύο υπουργούς και ανώτερο αξιωματούχο με πηγές στην Ντάουνινγκ Στριτ, η εφημερίδα έγραψε ότι οι συζητήσεις ανάμεσα σε Βρετανούς αξιωματούχους και στο επιτελείο του Τραμπ θα ξεκινήσουν σύντομα για να εξασφαλιστεί ότι η συνάντηση των δύο θα οριστεί για τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο του 2017.

Η Sunday Times έγραψε ακόμη ότι η βρετανική κυβέρνηση ελπίζει πως μία επίσημη επίσκεψη του Τραμπ θα είναι το «μυστικό της όπλο» για την ενίσχυση των δεσμών των δύο χωρών μετά τη συνάντηση που είχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ με τον επικεφαλής της εκστρατείας για το Brexit Νάιτζελ Φάρατζ νωρίτερα μέσα στον μήνα. Ο Φάρατζ ήταν ο πρώτος βρετανός πολιτικός που είχε συνάντηση με τον Τραμπ.

Ο Τραμπ προσκάλεσε την Βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να τον επισκεφθεί το συντομότερο δυνατό κατά την πρώτη τους τηλεφωνική επικοινωνία έπειτα από την εκλογική του νίκη, όπως έχει ανακοινώσει το γραφείο της πρωθυπουργού.

Συνεργάτες της Μέι έχουν δηλώσει ότι ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τραμπ είπε στην Μέι κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία την περασμένη εβδομάδα ότι η εκλιπούσα Σκωτσέζα μητέρα του ήταν «μεγάλη θαυμάστρια» της βασίλισσας και ζήτησε από την πρωθυπουργό να μεταφέρει στη βασίλισσα τις θερμότερες ευχές του. 

Η Βρετανία, όπως μεταδίδει το Reuters, επιθυμεί σφόδρα να ενισχύσει την «ειδική σχέση» της χώρας με τις ΗΠΑ την ώρα που η κυβέρνηση της Μέι προετοιμάζεται για την έξοδο από την ΕΕ, μία κίνηση που θα διαμορφώσει τη μελλοντική θέση της Βρετανίας στη διεθνή κοινότητα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !