Σε απεργιακό κλοιό σήμερα, η Αθήνα.

Δύσκολη ημέρα αναμένεται να είναι η σημερινή για τους κατοίκους της Αθήνας, λόγω της απεργίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με αποτέλεσμα να κατεβάσουν ρολά οι δημόσιες υπηρεσίες, ενώ μετ’ εμποδίων θα πραγματοποιούνται και οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού λόγω των στάσεων εργασίας στον ΗΣΑΠ.


Αναλυτικότερα, σήμερα κλειστές ή σε καθεστώς υπολειτουργίας θα είναι οι υπηρεσίες του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που κήρυξη η ΑΔΕΔΥ.
Παράλληλα προγραμματίζεται και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

«Η Απεργία μας αυτή πρέπει και μπορεί να αποκτήσει παλλαϊκά-πανεργατικά χαρακτηριστικά, με την συμμετοχή των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα αλλά και των νέων, των άνεργων, των επιστημόνων και των αυτοαπασχολούμενων για να ξαναπιάσουμε το νήμα των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στα μνημόνια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα τα κοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και οι προνοιακές δομές, λόγω της συμμετοχής γιατρών και εργαζομένων στις δημόσιες δομές Υγείας στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ. Συμμετοχή στην απεργία έχει δηλώσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ενώ προγραμματίζει και παναττική στάση εργασίας στις 14 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 15:00, και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 10:00.

Στο μεταξύ συνεχίζονται σήμερα οι προγραμματισμένες στάσεις εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένος θα παραμείνει από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας ο Ηλεκτρικός.

Σε ό,τι αφορά τις επόμενες μέρες:
Σάββατο (26/11/2016): Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας
Δευτέρα (28/11/2016): Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10:00
Τετάρτη (30/11/2016): Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 16:00 Παρασκευή (02/12/2016): Ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, στάση εργασίας από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι για σήμερα η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία. Τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει, αν και πώς θα συμμετάσχουν στην απεργία αυτή.

real.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: