Δραπέτευσε σπάζοντας το βραχιολάκι

Σε θρίλερ εξελίσσεται η αναζήτηση για τη σύλληψη της Μαρίας Σκλαβάκη, κατηγορούμενης για το σκάνδαλο Energa-Hellas Power.
Πρόκειται για μία 43χρονη, η οποία είχε αφεθεί «ελεύθερη» με βούλευμα ωστόσο της είχε επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός και… ειδικό βραχιολάκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, χθες το απόγευμα δόθηκε σήμα στην εταιρεία Group 4 ότι παραβίασε τον όρο και εξήλθε του σπιτιού της στην Ομόνοια.

Αμέσως κινήθηκε συνεργείο της εταιρείας στην περιοχή, που παρακολούθησε το σήμα, αλλά ο πομπός σταμάτησε να εκπέμπει 11 λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στις 19:09 στη γωνία Θεσσαλονίκης και Λαχανά στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι υπάλληλοι της ιδιωτικής εταιρίας που έφτασαν στο σημείο βρήκαν το βραχιολάκι κομμένο, αλλά η γυναίκα ήταν άφαντη και αναζητείται.

Η δίκη

Ο Αριστείδης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης κατηγορούνται ως εκπρόσωποι των εταιρειών παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, Energa και Hellas Power αντίστοιχα, ότι ενώ εισέπρατταν από τους πελάτες τους τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας, γνωστό τότε ως ΕΕΤΗΔΕ, δεν κατέβαλαν τα χρήματα, ως όφειλαν, στα κρατικά ταμεία.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί συνολικά 19 πρόσωπα τα οποία βρίσκονται εκτός φυλακής λόγω παρέλευσης του 18μήνου. Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν είναι, κατά περίπτωση, υπεξαίρεση, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και λαθρεμπορία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ πριν από την έναρξη της δίκης, τον Απρίλιο του 2015, αλλά και τώρα στο ακροατήριο, η πλευρά των κατηγορουμένων με έγγραφες δηλώσεις γνωστοποίησε στις αρμόδιες αρχές ότι δεσμεύονται να επιστρέψουν στο Δημόσιο 83 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 103 εκατ. που, όπως υποστηρίζουν, είναι διαθέσιμα σε εταιρικούς λογαριασμούς.

Οι κατηγορούμενοι, επιδιώκουν να κάνουν χρήση του νόμου 4312/2014, σύμφωνα με τον οποίο εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις οικονομικών εγκλημάτων έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν ότι επιστρέφουν στο Δημόσιο ποσά που κατηγορούνται ότι έχουν υπεξαιρέσει, εξασφαλίζοντας ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.
ΠΗΓΗ:zougla.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: