Άννα – Μαρία Παπαχαραλάμπους: Έχω κάνει λάθη τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά

0
Γεμάτη πολύ είναι η φετινή χρονιά για την Άννα – Μαρία, καθώς τόσο ο ρόλος της στο «Επικίνδυνες Σχέσεις» όσο κι εκείνος στη σειρά «Σαν Οικογένεια», που προβάλλεται στο Alpha Κύπρου, την κρατούν πολλές ώρες μακριά από τον Φάνη Μουρατίδη και τα δύο παιδιά που έχουν αποκτήσει μαζί. Η ίδια, ωστόσο, αντιμετωπίζει με ψυχραιμία αυτά που ζει σήμερα ο Έλληνας ηθοποιός λόγω της κρίσης κι έχει αποδεχτεί ότι ο χρόνος είναι κάτι που δεν μπορεί να νικήσει. Σε άλλα νέα, η ηθοποιός ονειρεύεται με την πρώτη ευκαιρία να επιστρέψει στην Καρδαμύλη, αγαπημένος προορισμός εδώ και χρόνια της ίδιας και του Φάνη, ενώ θέλει να διδάξει στα παιδιά της την έννοια της προσωπικής ελευθερίας. Η Άννα-Μαρία την θεωρεί το άλφα και ωμέγα στη ζωή μας.


-Φέτος ζεις «Επικίνδυνες σχέσεις» μαζί με τον Γιώργο Κιμούλη. Πως είναι να δουλεύει κανείς με έναν τόσο σημαντικό καλλιτέχνη;
Είναι πολύ επαγγελματίας και πάντα προετοιμασμένος πάνω στην δουλειά, ξέρει ακριβώς τι θέλει από σένα και σου το εμπνέει για να το βγάλεις προς τα έξω.Το συγκεκριμένο έργο κρύβει μια γοητεία κι έναν ερωτισμό, ενώ η ηρωίδα που υποδύομαι, η «Τουρβέλ», παρά τα ακλόνητα «πιστεύω» της και την ηθική της στο τέλος πέφτει θύμα της γοητείας του «Βαλμόν», τον οποίο ενσαρκώνει επί σκηνής ο Γιώργος Κιμούλης.
-Τα τελευταία χρόνια όλα τα δεδομένα στην δουλειά των ηθοποιών, αλλά και των υπόλοιπων Ελλήνων, έχουν ανατραπεί λόγω της κρίσης. Έχεις πει το «ναι» σε επαγγελματικές προτάσεις μόνο για τα λεφτά;
Φυσικά κι έχω κάνει δουλειές μόνο για τα λεφτά. Και θα το ξανακάνω γιατί έχω οικογένεια.Έχω να μεγαλώσω δύο παιδιά και μπορεί να κάνω και πράγματα που δεν είναι απόλυτα κοντά στην δική μου αισθητική.Δεν έχω μια περιουσία από πίσω μου να κάθεται, οπότε θα κάνω και δουλειέςγια οικονομικούς λόγους.
-Λάθη έχεις κάνει τα χρόνια που είσαι στο χώρο;
Εννοείται αυτό. Έχω κάνει λάθη τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά.Δεν υπάρχει περίπτωση να ζεις και να μην κάνεις λάθη, δεν είμαστε κλειδωμένοι σε ένα αποστειρωμένο δωμάτιο. Ευελπιστώ να ξανακάνω λάθη, όταν είναι ζωντανό το κύτταρο σου όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα.
-Με τα καβαλημένα «καλάμια» τι σχέσεις έχεις; Σου έτυχαν;
Καλύτερα να μιλήσουν για αυτό άλλοι άνθρωποι, γιατί καμιά φορά εσύ νομίζεις ότι δεν το έχεις καβαλήσει αλλά οι άλλοι εχουν διαφορετική άποψη.Έχω πάντως την αίσθηση ότι με αυτή την εικόνα που έχουμε για το «καλάμι», δεν το έχω καβαλήσει. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις για να είμαι ειλικρινής…
-Με τον Φάνη δουλέψατε μαζί στο ξεκίνημα της σχέσης σας. Θα το ξανακάνατε ή φοβάστε την καθημερινή τριβή;
Η αλήθεια είναι ότι το έχουμε συζητήσει και πολλές φορές το έχουμε συζητήσει. Έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένα πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε στο θέατρο.Ξέρουμε και οι δύο ότι αν αυτό συμβεί θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί, γιατί υπάρχει και το θέμα της τριβής.Πρέπει να ξέρεις την δυσκολία και την επικυνδυνότητα που κρύβει μια τέτοια συνεργασία και πρέπει να είσαι έτοιμος να την διαχειριστείς αυτή την τριβή.
-Τον ζηλεύεις; Ο Φάνης αρέσει στις γυναίκες…
Κι εγώ αντίστοιχα αρέσω στους άνδρες (γέλια). Η ζήλεια για να σου πω την αλήθεια υπάρχει, αλλά ευτυχώς την έχουμε μεταξύ μας σε λογικά πλαίσια. Δεν μαλλιοτραβιόμαστε αν με ρωτάς με τον Φάνη, ωστόσο έχουμε μια ζήλεια που σε τελική ανάλυση μπορεί να κάνει και καλό στη σχέση μας.
-Αν κάποιος πατήσει το όνομα σου στο Google η Wikipedia αναφέρει ότι είσαι 42 ετών. Πως το διαχειρίζεσαι αυτό;
Πώς να το διαχειριστώ; (γέλια).Είμαι γενικά πολύ ευχαριστημένη και χαρούμενη, ίσως επειδή έχω την αίσθηση ότι αυτή είναι μια πολύ καλή ηλικία.Φυσικά και μπορεί να σε στεναχωρήσει μια φθορά που θα δεις πάνω σου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι αγχωνομαι.Θέλω να γεράσω, θέλω να γίνω γριά. Ο μόνος τροπος για να διατηρηθείς νέος είναι να πεθάνεις νέος. Όσο και να τραβιέσαι στους πλαστικούς το γήρας θα έρθει. Βέβαια, υπάρχει και ο αντίποδας που λέει ότι μπορείς να παραμείνεις νέος, χωρίς να είσαι ηλικιακά νέος. Δηλαδή μπορεί να είσαι μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά μέσα σου να παραμένεις νεότατος. Για παράδειγμα, φέτος συνεργάζομαι με την Μάρω Κοντού, η οποία είναι μεγαλύτερη από εμένα, αλλά σε πληροφορώ πως μέσα της είναι ακόμη πολύ νέα!Οφείλοουμε να ασπαζόμαστε και να σεβόμαστε την ηλικία μας.
-Εσένα εμφανισιακά σου αρέσει περισσότερο η Άννα- Μαρία της εποχής του «Ψίθυροι Καρδιάς» ή η σημερινή της εκδοχή;
Νομίζω πως μου αρέσει περισσότερο αυτό που βλέπω σήμερα, αλλα κι αυτό είναι μια ψευδαίσθηση θεωρώ.Πριν 20 χρόνια ήμουν μια ανέμελη κοπέλα που δεν είχε υποχρεώσεις και τα δυσάρεστα πράγματα που μου είχαν συμβεί ήταν σαφώς λιγότερα. Σήμερα είναι περισσότερα τα δυσάρεστα που έχω ζήσει και οι υποχρεώσεις μου έχουν πολλαπλασιαστεί. Δεν έχω, πάντως, πρόβλημα με αυτό που αντικρύζω κάθε πρωί στον καθρέπτη μου.
-Μέσα στα δυσάρεστα φαντάζομαι είναι και η πρόσφατη απώλεια της μητέρας σου.Πως είσαι σήμερα με αυτή την απουσία;
Είναι ό,τι πιο δύσκολο έχω βιώσει μέχρι σήμερα.Είναι σχετικά πρόσφατο, πανε 9 μήνες, και νιώθω ότι η ίδια η ζωή σε βοηθάει να προχωρήσεις παρακάτω.Μαθαίνεις σταδιακά να ζεις με αυτό το δεδομένο. Είναι πολύ σκληρό πράγμα… Μπορεί η καθημερινότητα να σκεπάζει τον πόνο, αλλά έρχεται κάποια που σου γίνεται μια υπενθύμιση κι όλο αυτό ξαναβγαίνει στην επιφάνεια.
-Λένε ότι μετά από μια μεγάλβη απώλεια βλέπουμε ξανά την ζωή μας στις αληθινές της διαστάσεις. Αναθεώρησες κάποια πράγματα;

Μου συνέβη αυτό, αλλά άρχισα να βλέπω τα πράγματα πιο ξεκάθαρα από την στιγμή που μπήκε η μητέρα μου στο νοσοκομείο λόγω της ασθένειας της. Εκείνη την περίοδο συνειητοποίησα ότι δεν θα κάτσω να σκάω ούτε να πεθάνω με τα προβλήματα της καθημερινότητας.Από την στιγμή που μαθαίνεις να διαχειρίζεται την ασθένεια και την απώλεια, τα υπόλοιπα μετά σου φαίνονται πανεύκολα. Μπορεί αν το ξεχνάμε καμιά φορά, αλλά κακώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια.
Στον Οδυσσέα Μητσόπουλο- ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !