Τόνια Σωτηροπούλου: Πρωταγωνιστεί σε σποτ κατά της κακοποίησης ζώων


Τι θα κάνατε αν ήσασταν μάρτυρας ενός περιστατικού κακοποίησης ζώου; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει το σποτ της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης στο οποίο πρωταγωνιστεί η Τόνια Σωτηροπούλου.


Στο βίντεο η ηθοποιός φαίνεται να επεμβαίνει για να προστατέψει το άτυχο ζώο που βασανίζεται στα χέρια του κακοποιού. «Ποτέ ξανά!», φωνάζει παίρνοντας την πέτρα από τα χέρια του άνδρα, με την οποία σκόπευε να χτυπήσει την σκυλίτσα.

«Εσύ αν ήσουν εκεί τι θα έκανες;», είναι το ερώτημα που απευθύνεται σε όλους μας και μας καλεί να μην μένουμε αμέτοχοι σε ανάλογα περιστατικά και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Η κακοποίηση ενός ζώου αποτελεί ποινικό αδίκημα. Για τον λόγο αυτό μπορούμε να καλέσουμε την αστυνομία ή τον εισάγγελεα.

Όλοι έχουμε πλέον κινητά με κάμερα. Μπορούμε να τραβήξουμε βίντεο και φωτογραφίες και να καταγράψουμε ταα περιστατικά και να βοηθήσουμε να σταματήσει επιτέλους η κάθε μορφής κακοποίηση ζώων.

Παγκόσμιες έρευνές έχουν δείξει ότι κάποιος που κακοποιεί ένα ζώο, δεν θα διστάσει να κακοποίησει τον συνάνθρωπο του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα περιστατικά βίας κατά των ζώων έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που το FBI κατατάσσει την κακοποίηση των ζώων στα πιο σοβαρά κακουργήματα ισοδύναμα με αυτά της ανθρωποκτονίας, του εμπρησμού και των επιθέσεων.

Το σενάριο, τα κείμενα και η επιμέλεια του project φέρουν την υπογραφή της Αγγελικής Παναγιωτοπούλου.


protothema

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: