Παρέμβαση Τσίπρα για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων του ΟΑΣΘ.

0
Την αναστολή των κινητοποιήσεων των εργαζομένων του ΟΑΣΘ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας ζητούν οι εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, μετά τη ρητή δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της σύσκεψης που είχε μαζί τους, ότι θα δώσει εντολή και τη Δευτέρα θα μπουν οι απαιτούμενες υπογραφές, ώστε να ξεπεραστούν τα οποία προβλήματα υπάρχουν και να εκταμιευθεί το ποσό για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Όλοι οι εκπρόσωποι φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει αναστολή της επίσχεσης εργασίας, έπειτα από αυτή την εξέλιξη, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, που είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να μην φύγει από τη Θεσσαλονίκη αν δεν δώσει λύση στο θέμα του ΟΑΣΘ, απηύθυνε έκκληση στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ να αναστείλουν την επίσχεση εργασίας, με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Την αναστολή της επίσχεσης ζήτησε με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό.

Το σωματείο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επί του ζητήματος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Αιχμές Σπίρτζη για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ

Αιχμές σε βάρος της διοίκησης του ΟΑΣΘ για το γεγονός ότι είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, άφησε ο Χρήστος Σπίρτζης, με δηλώσεις του.

"Εδώ και είκοσι μέρες έχει υπογραφεί από εμένα το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης για να πάρει ο ΟΑΣΘ τα 12.000.000 ευρώ από επιστροφή ΦΠΑ για το 2016 και 2015. Αυτό που σας λέω το ξέρουν και οι εργαζόμενοι, το σωματείο, ο δήμος, η Περιφέρεια, οι πάντες. Είναι θέμα διεργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ενδέχεται να γίνει κάποια τροπολογία σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου. Αν χρειαστεί θα κατατεθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη σε κάποιο νομοσχέδιο. Τα ξέρουν αυτά όλα", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και συνέχισε:

"Ελπίζω η στάση του σωματείου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ να μην έχει να κάνει με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και να μην έχει άλλου είδους σκοπιμότητες και να είναι μόνο για την αγωνία των δεδουλευμένων, που αυτό το αίτημα, όπως έχετε δει, το στηρίζουμε. Είναι απαράδεκτο ο ΟΑΣΘ με αυτές τις επιδοτήσεις να μην έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα. Και θεωρώ πολύ υπερβολική μια τέτοια αντίδραση να προχωρήσουν οι εργαζόμενοι σε επίσχεση εργασίας ενώ γνωρίζουν ότι και αυτά τα χρήματα έχουν εγκριθεί και ταυτόχρονα έχουν υπογραφεί πρόσθετα 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που βγήκε με το υπουργείο Παιδείας, αν θυμάμαι καλά".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σε τι συνίσταται η παρέμβαση του πρωθυπουργού που δεσμεύτηκε να δώσει εντολή για να μπουν υπογραφές τη Δευτέρα και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που καθυστερούν την εκταμίευση των χρημάτων το κυβερνητικό στέλεχος απάντησε ότι "συνίσταται στο να μπορεί να επισπευθεί η εκταμίευση του ποσού στον ΟΑΣΘ".

"Το υπουργείο και η κυβέρνηση έχουν τηρήσει μέχρι κεραίας αυτά που έχουν δεσμευτεί. Ο ΟΑΣΘ δεν τα έχει τηρήσει και ψάχνουμε να βρούμε άλλους τρόπους προκειμένου να διευκολύνουμε τον ΟΑΣΘ να πληρώσει επιτέλους όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους", παρατήρησε ο ίδιος. 

real.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !