Τα Bραβεία Θεάτρου-Μουσικής και «Καρόλου Κουν»

0

Με το μεγάλο βραβείο Θεάτρου τίμησαν τον Μίκη Θεοδωράκη για το σύνολο του έργου του, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, στην τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στη τελετή γι' αυτό και η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του, τις προσεχείς ημέρες παρουσία του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη και εκπροσώπων της επιτροπής των βραβείων.

 Το βραβείο «Κάρολος Κουν» σκηνοθεσίας ελληνικού έργου, απονεμήθηκε στον Δημήτρη Τάρλοου, για τη σκηνοθεσία του διασκευασμένου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση «η Μεγάλη Χίμαιρα». 

 «Η Μεγάλη Χίμαιρα- που παίζεται και φέτος στο θέατρο μας- στηρίζεται στην αγάπη του κόσμου που είναι τεράστια» είπε ο Δημήτρης Τάρλοου παραλαμβάνοντας το βραβείο, το οποίο «αντανακλά σε ολόκληρο το έργο του Καραγάτση, αλλά και στο καλλιτεχνικό έργο του θεάτρου Πορεία, που βρίσκεται σε μία δύσκολη περιοχή των Αθηνών, την οποία έχουμε κρατήσει ζωντανή τα τελευταία 17 χρόνια». 

 Ενώ ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, τον «Γιώργο Λούκο, που έγινε αποδέκτης της πρότασης μας στο Φεστιβάλ Αθηνών 2014, τον συγγραφέα Στρατή Πασχάλη, που μας παρέδωσε ένα άρτιο θεατρικό έργο, τον κινηματογραφιστή Χρήστο Δήμα, που σκηνοθέτησε όλο το κινηματογραφικό μέρος της παράστασης και τους ηθοποιούς που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση τη σκηνοθεσία». 

 Για τον μονόλογο του «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι!», έναν «ιδιοφυή, θεματολογικά και μυθοπλαστικά, κλαυσίγελω για τη σημερινή εθνική μας κακοδαιμονία» που παρουσιάστηκε στο θέατρο Τέχνης, τιμήθηκε ο Βασίλης Παπαβασιλείου με το βραβείο «Κάρολος Κουν» δραματουργίας ελληνικού έργου.

 Ο Β. Παπαβασιλείου ευχαρίστησε την Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Χορού που «επιμένει να δείχνει τέτοια μακροθυμία απέναντι στο πρόσωπό μου και φέτος να με βραβεύει με μία τρίτη νεόκοπη ιδιότητα, αυτή του συγγραφέα, αφού με έχει βραβεύσει ήδη ως σκηνοθέτη και ως ηθοποιό».

 «Επιτρέψτε μου να εκλάβω αυτή την απόφαση ως ένα είδος υπενθύμισης, ότι δεν κατάφερα να γίνω τόσο κακό και άτακτο παιδί όσο θα το ήθελα στο ξεκίνημα μου. Θα προσπαθήσω στα χρόνια που θα έρθουν» ανέφερε ο ίδιος. Το βραβείο «Κάρολος Κουν» ερμηνείας ηθοποιού σε ελληνικό έργο, δόθηκε στην Ανθή Ευστρατιάδου, που σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτροπής, «διέπρεψε στο ρόλο της συζύγου και επαναστάτριας» στο έργο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη. 

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !