Διερεύνηση σκηνής εγκλήματος μέσω AR

Unknown
0

Ένα σύστημα AR (Augmented Reality) για την καλύτερη διερεύνηση σκηνών εγκλημάτων δοκιμάζει η ολλανδική αστυνομία. Όπως αναφέρει το New Scientist, το σύστημα αυτό μεταδίδει βίντεο από τις κάμερες που φορούν οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο σε ειδικούς οι οποίοι είναι αλλού. Οι ειδικοί αυτοί, με τη σειρά τους, μπορούν να καθοδηγούν τους αστυνομικούς, εμφανίζοντάς τους υποδείξεις, τις οποίες οι αστυνομικοί βλέπουν είτε σε smartphone, είτε σε συσκευή που φοριέται στο κεφάλι σαν το Google Glass.


«Πλέον έχουμε αρκετά καλό λογισμικό και hardware για να χρησιμοποιούμε την AR σε σκηνές εγκλημάτων» λέει ο Ντράγκος Ντάτσου, επικεφαλής ερευνητής της Twnkls, εταιρείας AR στο Ρότερνταμ.

Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Delft, ανέπτυξαν το σύστημα μέσα σε πέντε χρόνια, το οποίο τώρα δοκιμάζεται από την αστυνομία και την πυροσβεστική της χώρας, καθώς και από το ολλανδικό ινστιτούτο Σήμανσης. Μέσα σε έξι μήνες, η αστυνομία θα είναι σε θέση να αγοράσει το πλήρες πακέτο, εκτιμά ο Ντάτσου.

Μέσω της συσκευής, ο αστυνομικός που φτάνει πρώτος στο σημείο μπορεί να έχει τη βοήθεια ειδικών που μπορεί να βρίσκονται πολύ μακριά- οι οποίοι μπορεί να είναι επιστήμονες με ειδίκευση στις τεχνολογίες σήμανσης, ειδικοί σε χημικά κ.α. Αυτοί αποστέλλουν σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες σε αυτόν, έχοντας ακόμα και τη δυνατότητα να του προβάλουν υποδείξεις υπό τη μορφή βέλους, δείχνοντας συγκεκριμένα σημεία στον χώρο στον οποίο βρίσκεται ο αστυνομικός.

Ωστόσο, η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας δεν ενδείκνυται σε περιπτώσεις όπου πρέπει να γίνει σύλληψη, καθώς, όπως αναφέρθηκε, αστυνομικοί που δοκίμασαν τη συσκευή είπαν ότι οι πληροφορίες που εμφανίζονταν τους αποσπούσαν την προσοχή.

naftemporiki

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !