Αυτός είναι ο μοναδικός εν ζωή άνθρωπος στον πλανήτη που γεννήθηκε το...1899!-Εικόνα


Έχει ζήσει τρεις αιώνες και μάλιστα θεωρείται το τελευταίο άτομο εν ζωή που γεννήθηκε τον 19ο αιώνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητάς της, η Ιταλίδα Έμα Μοράνο γεννήθηκε το 1899 και στις 27 Νοεμβρίου θα σβήσει 117 κεράκια.

Το μυστικό της μακροζωίας της, όπως η ίδια υποστηρίζει, είναι τα αβγά και η ανεξαρτησία. «Τρώω δύο ή τρία αβγά την ημέρα και τίποτα άλλο. Τρώω και κανένα παξιμάδι. Δεν τρώω πολύ γιατί δεν έχω πλέον δόντια», εξηγεί η υπέργηρη Ιταλίδα. Η Έμα εμφάνισε αναιμία σε ηλικία 20 ετών και τότε ένας γιατρός τη συμβούλευσε να τρώει τρία αβγά την ημέρα, δύο ωμά και ένα βρασμένο. Ακολούθησε από τότε πιστά αυτή τη συμβουλή και θα πρέπει να έφαγε όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 100 χιλιάδες αβγά!


Ο γιατρός που την παρακολουθεί τα τελευταία 27 χρόνια, επιβεβαιώνει τα όσα λέει η ασθενής του:«Η Έμα έτρωγε πάντα πολύ λίγα λαχανικά και πολύ λίγα φρούτα. Όταν τη συνάντησα έτρωγε τρία αβγά την ημέρα, δύο ωμά το πρωί και μία ομελέτα το μεσημέρι, ενώ το βράδυ έτρωγε ελάχιστο κοτόπουλο». Τα τελευταία χρόνια δεν τρώει ούτε κοτόπουλο, παρά μόνο μερικά παξιμάδια. «Δεν θέλει να τρώει κρέας γιατί δεν της αρέσει και κυρίως γιατί κάποιος της είπε ότι είναι καρκινογόνο», προσθέτει ο γιατρός της.

Η Έμα απεχθάνεται τα γλυκά και λατρεύει τη μοναξιά. Το 1938 χώρισε από τον βίαιο σύζυγό της. Το μονάκριβο παιδί της πέθανε σε ηλικία 7 ετών κι από τότε έζησε μόνη της δουλεύοντας ως την ηλικία των 75 ετών σ' ένα εργοστάσιο που κατασκευάζει τσάντες από καραβόπανο. Έως την ηλικία των 115 ετών, ήταν πολύ ανεξάρτητη και αυτόνομη, όμως, πέρυσι αναγκάστηκε να καλέσει μια νοσοκόμα κοντά της.

protothema.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: