Τον όρο «τρομοκρατία μέσα στον εγκέφαλό του» χρησιμοποίησε η χήρα του διάσημου ηθοποιού Robin Williams για να περιγράψει την ελάχιστα γνωστή ασθένεια από την οποία έπασχε όταν πέθανε.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αυτοκτόνησε το 2014, χωρίς να ξέρει ποιο ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Γράφοντας στο περιοδικό «Neurology», η Susan Schneider δήλωσε πως ο σύζυγός της υπέφερε από την νόσο Lewy, που έχει κοινά χαρακτηριστικά τόσο με τη νόσο Αλτσχάιμερ όσο και με τη νόσο Πάρκινσον.

Οι γιατροί ανακάλυψαν το πρόβλημα υγείας του, μόνο αφού είχε πεθάνει. «Πόσο θα ήθελα να ήξερε με τι πάλευε, πόσο θα ήθελα να ήξερε ότι δεν ήταν μια αδυναμία στην καρδιά του, το πνεύμα του ή τον χαρακτήρα του» γράφει η Schneider.

Περιγράφοντας την εξέλιξη της νόσου, λέει πως η διαύγεια του πνεύματός του είχε συνθλιβεί από το φόβο και το άγχος, ενώ ανέφερε ένα «συνεχές» τρέμουλο στο αριστερό του χέρι.

Ο ηθοποιός αντιμετώπιζε, επίσης, ένα «ασταθές βάδισμα», «τρομερή αϋπνία», «απώλεια βασικής σκέψης» και μνήμης. Η ασθένεια μάλιστα είχε αρχίσει να επηρεάζει τη δουλειά του.

Για τα γυρίσματα της ταινίας «Μια νύχτα στο Μουσείο 3» η Schneider ανέφερε: «Ο Robin δεν μπορούσε να θυμηθεί ούτε μία γραμμή από τα λόγια του, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα είχε πρωταγωνιστήσει σε ένα θεατρικό στο Μπρόντγουεϊ, δίνοντας μάλιστα ακόμη και δύο παραστάσεις την ημέρα χωρίς να κάνει ούτε ένα λάθος».

Πρόσθεσε, επίσης, πως «αυτή η απώλεια μνήμης και η αδυναμία να ελέγξει το άγχος του ήταν καταστροφικές γι’ αυτόν».

Όταν, όμως, τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται πιο εμφανή, η Schneider υποστηρίζει πως οι γιατροί διέγνωσαν πως έπασχε από Πάρκινσον. Μάλιστα, ο ηθοποιός είχε αποκρύψει κάποια συμπτώματα ακόμη και από τη σύζυγό του, όπως το γεγονός πως είχε παραισθήσεις.

naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]