Οι θησαυροί του θεατρικού μουσείου πάνε στην ΕΡΤ

Unknown
0

Άμεση και επείγουσα μεταφορά της κληρονομιάς και των θησαυρών του Θεατρικού Μουσείου στην ΕΡΤ.
Αυτό αποφασίστηκε σε συνάντηση που έγινε στο ΥΠΠΟΑ, με παρόντες αρμόδιους φορείς και προσωπικό του υπουργείου, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Στ. Λιβαθινό, τον πρόεδρο του ΔΣ του Μεγάρου, Ν. Θεοχαράκη, εκπροσώπους της ΕΡΤ, της Εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων και του Θεατρικού Μουσείου.

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα βιβλία, τα αρχεία και τα εκθέματα του Θεατρικού Μουσείου στο κτίριο της οδού Ακαδημίας, στο κτίριο της Καραμανλάκη που στεγάζει τη βιβλιοθήκη του Μουσείου και στα δύο διαμερίσματα στο Παγκράτι που χρησιμοποιούνται ως αποθήκες κρίθηκε οριακή και ότι δεν χωράει αναβολή. Ετσι αποφασίστηκε η μεταφορά, η οποία θα είναι μια χρονοβόρα επιχείρηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, καθώς πολλά από τα εκθέματα και αρχεία βρίσκονται σε κατάσταση φθοράς.

Στην ΕΡΤ θα μεταφερθούν για συντήρηση και το περιεχόμενο των 18 καμαρινιών σημαντικών ανθρώπων του θεάτρου. Ήδη σε προηγούμενη φάση είχε αναζητηθεί η λύση μεταφοράς στο Μέγαρο Μουσικής, αλλά δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι χώροι συντήρησης. Στην προκειμένη φάση θα χρειαστούν 1.500 τ.μ. χώρου, ενώ (ακόμη) αναζητείται χώρος για την έκθεση των συλλογών, για την οποία έχει προκριθεί η μη διάσπασή της. Η μεταφορά και η συντήρηση θα επιβαρύνουν οικονομικά εξ ολοκλήρου το ΥΠΠΟ.

ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !