Τα θρυλικά κοστούμια του Ελληνικού κινηματογράφου βρήκαν… στέγη!

0

Έχοντας ως παρακαταθήκη εκατοντάδες χορογραφίες στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, ο σπουδαίος χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ αποφάσισε ύστερα από 60 ολόκληρα χρόνια ενεργού δράσης να παρουσιάσει το πολύτιμο βεστιάριο του στη Δραματική Σχολή Μαίρης Βογιατζή -Τράγκα. 

Θρυλικά κοστούμια που έντυσαν μοναδικούς πρωταγωνιστές, όπως τη Ρένα Βλαχοπούλου, τη Γεωργία Βασιλειάδου, τον Βασίλη Αυλωνίτη, την Αννα Καλουτά, τη Σπεράντζα Βρανά, τη Ζωζώ Σαπουντζάκη και τη Ζωζώ Νταλμάς, θα εκτεθούν για πρώτη φορά σε μια αίθουσα με προθήκες που θα φέρει το όνομα του. 

«Είναι υπέρτατη τιμή για μένα, ύστερα από 60 χρόνια πορείας δίπλα σε όλα τα ιερά τέρατα, να μπορώ να εκθέσω τα πράγματα που οι ίδιοι και οι οικείοι τους μου έδωσαν», λέει στη Freddo ο χορογράφος, ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι καθηγητής στην προαναφερθείσα δραματική σχολή. Κοστούμια από τις επιτυχημένες κωμωδίες «Η ωραία των Αθηνών», «Καλώς ήρθε το δολάριο», «Τζένη Τζένη» και πολλά άλλα από θεατρικές παραστάσεις που άφησαν εποχή θα έχουν πλέον μόνιμη «κατοικία» στη Σχολή Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα. 

«Είμαι ευγνώμων, και κυρίως βαθιά συγκινημένος γιατί όλοι αυτοί οι μεγάλοι πρωταγωνιστές με αγκάλιασαν. Όταν ο Αρτέμης και ο Νέστορας Μάτσας μου έδωσαν τη δυνατότητα να χορογραφήσω τη μεγάλη τηλεοπτική σειρά εκπομπών "Τα φώτα της ράμπας δεν σβήνουν ποτέ", ζούσαν όλα τα ιερά τέρατα. Και ήρθαν στην εκπομπή και μίλησαν για τη ζωή τους. Τότε λοιπόν τους ζητούσα να μου δώσουν και από κάτι δικό τους. Και το έκαναν με μεγάλη ευκολία, γιατί γνώριζαν και τη δουλειά μου, αλλά και πόσο τους αγαπούσα. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να εκθέσω αυτά τα πράγματα, για να μαθαίνουν και οι νέες γενιές ότι όσα βλέπουμε σήμερα είναι συνέχεια όσων μας άφησαν οι προκάτοχοι μας. Με τη Βασιλειάδου έζησα πολλές επιθεωρήσεις και περιοδείες. Η Ζωζώ Νταλμάς μου άφησε τα πνευματικά της δικαιώματα. Η Ρένα Βλαχοπούλου με λέει "αδελφό της" σε όλα τα κάδρα που μου έχει δωρίσει»

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !