«Καμπάνα» σε εκκλησία λόγω… καμπάνας;


Το ενδεχόμενο επιβολής προστίμου σε μία μεσαιωνική εκκλησία, εξαιτίας του «υπερβολικού θορύβου από τις καμπάνες της», εξετάζει μία μικρή ισπανική πόλη.
Σύμφωνα με το Associated Press, οι τοπικές αρχές της πόλης Μόστολες, η οποία βρίσκεται περίπου 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της Ισπανίας Μαδρίτης, μέτρησαν το επίπεδο του θορύβου από τις καμπάνες της εκκλησίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μετά από καταγγελίες περίοικων.

Βάσει των μετρήσεων από συνεργεία του δήμου, οι χτύποι της καμπάνας της εκκλησίας ξεπερνούσαν κατά περίπου 30 ντεσιμπέλ το επιτρεπόμενο στην πόλη όριο των 55 ντεσιμπέλ.

Εφόσον τελικά επιβληθεί πρόστιμο στην εκκλησία, αυτό ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 16 χιλιάδες ευρώ. Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Pais, ο εφημέριος της εκκλησίας Ιγνάσιο Τόρες δήλωσε ότι οι καμπάνες χτυπούν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια, το απόγευμα και το βράδυ, χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το πώς θα μπορούσε να καταβληθεί από τον ναό ένα τόσο υψηλό πρόστιμο, σε περίπτωση που η δημοτική αρχή λάβει μία τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με ειδικούς, η ένταση του ήχου σε μία συνομιλία δύο ατόμων κυμαίνεται στα 55 με 60 ντεσιμπέλ, ενώ κατά την απογείωση ενός αεροπλάνου, φτάνει τα 120 ντεσιμπέλ.

naftemporiki.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Έλενα Μπολονάση

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: