Διπλή ώρα στην Κύπρο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, από χθες ισχύει διπλή ώρα και συγκεκριμένα η χειμερινή ώρα ισχύει στις ελεύθερες περιοχές και η θερινή στις κατεχόμενες.


Αυτό συνέβη γιατί η τουρκοκυπριακή ηγεσία αποφάσισε να ακολουθήσει την Τουρκία που δεν θα υιοθετήσει την ευρωπαϊκή πρακτική αλλαγής της ώρας σε χειμερινή.

Η συγκεκριμένη απόφαση για μη αλλαγή ώρας στην Τουρκία, είχε ανακοινωθεί από τον Ερντογάν ο οποίος είχε πει τον Σεπτέμβριο πως το μέτρο θα βοηθήσει τους πολίτες «να επωφεληθούν περισσότερο από την ηλιοφάνεια».

 Με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σχολίασε στα Ελληνικά και στα Τούρκικα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα». 

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού έγραψε επίσης στον λογαριασμό του: «Μια πατρίδα, ένας λαός. Μας χωρίζει ο χρόνος, μας ενώνει η ελπίδα», ενώ και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ανήρτησε το μήνυμα: «Μας χωρίζει ο χρόνος, μάς ενώνει η ελπίδα. Αλλά καιρός είναι επιτέλους να ζήσουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα». 

koutipandoras.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Μιχάλης Κουφογιαννάκης

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: