Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Νομική Αθηνών

Unknown
0

Παγκόσμια πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών, η οποία εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ήπειρο -ως πρωταθλήτρια για το 2016- στους Παγκόσμιους Τελικούς του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης για το Δίκαιο του Διαστήματος «Manfred Lachs Space Law Moot Court Competition» (26-30 Σεπτεμβρίου), στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικού.


Παράλληλα, το μέλος της ομάδας Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου ανακηρύχθηκε η καλύτερη αγορήτρια του διαγωνισμού. Η ομάδα της Νομικής Σχολής είχε καταλάβει πέρυσι τη δεύτερη θέση στον κόσμο, έχοντας και τότε αναδείξει τον καλύτερο αγορητή στον διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός εικονικής δίκης Manfred Lachs συμπλήρωσε φέτος 25 χρόνια ζωής.

Διοργανώνεται, σε ετήσια βάση, από το International Institute of Space Law και, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, από το European Centre of Space Law (ECSL). Η προς κρίση υπόθεση της φετινής χρονιάς αφορούσε θέματα ευθύνης από διαστημικές δραστηριότητες (εκτόξευση και θέση σε τροχιά δορυφόρων), στην προστασία του περιβάλλοντος από μη λειτουργικά διαστημικά αντικείμενα (space debris) καθώς και στο νομικό πλαίσιο διάσωσης και επιστροφής αστροναυτών, εν γένει συμμετεχόντων σε διαστημικές πτήσεις αλλά και διαστημικών αντικειμένων που βρέθηκαν σε κατάσταση ανάγκης.

Την παγκόσμια, πλέον, πρωταθλήτρια, ομάδα της Νομικής Σχολής απετέλεσαν οι προπτυχιακές φοιτήτριες κυρίες Γεωργία - Ελένη Εξάρχου, Φιλαρέτη Κουϊμτζή Φιλαρέτου και Σοφία Στελλάτου, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Γ. Κυριακόπουλου, Λέκτορα Διεθνούς Δικαίου της Νομικής Αθηνών. Τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο κ. Κυριακόπουλο συνεπικούρησε, στην προετοιμασία της ομάδας, η προπτυχιακή φοιτήτρια κυρία Γεωργία - Μαρία Καλογήρου, η οποία είχε λάβει μέρος στον διαγωνισμό το 2014.

Η Νομική Σχολή Αθηνών έφθασε στην κορυφή του διαγωνισμού μεταξύ 60 πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Στον ημιτελικό γύρο επικράτησε του Πανεπιστημίου Curtin (Perth, Αυστραλία), ενώ στον Παγκόσμιο Τελικό υπερίσχυσε του Πανεπιστημίου Obafemi Awolowo της Νιγηρίας, που είχε αποκλείσει στον άλλο ημιτελικό το Πανεπιστήμιο McGill (Μόντρεαλ, Καναδάς).

Η επιτυχία των Ελληνίδων φοιτητριών ακολουθεί τις υψηλότατες επιδόσεις της Νομικής Σχολής Αθηνών κατά τα έξι χρόνια που συμμετέχει στο διαγωνισμό (2011-2016). Στο διάστημα αυτό, η Σχολή μετρά τέσσερις Ευρωπαϊκούς τελικούς, τρεις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη, δύο δεύτερες θέσεις στον κόσμο και τη φετινή, κορυφαία παγκόσμια διάκρισή της. Παράλληλα, η Νομική Σχολή Αθηνών είναι το μόνο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο με τρεις συμμετοχές σε παγκόσμιο τελικό και κατάκτηση της πρώτης θέσης παγκοσμίως, από το 2004. Οι επαναλαμβανόμενες επιτυχίες έχουν εδραιώσει τη Νομική Αθηνών ως την κορυφαία ομάδα στον εν λόγω διαγωνισμό, για το διάστημα που συμμετέχει σ’ αυτόν.

Οι επιδόσεις των Ελλήνων φοιτητών και φοιτητριών -κάθε χρόνο διαγωνίζεται διαφορετική ομάδα φοιτητών-, με αποκορύφωμα, τη φετινή παγκόσμια πρωτιά, σχολιάσθηκαν ήδη ευμενέστατα και με ιδιαίτερο θαυμασμό από την διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα του δικαίου του διαστήματος, στο πλαίσιο της οποίας η Νομική Αθηνών αποτελεί πλέον συνώνυμο των πιο υψηλών δυνατοτήτων, της συστηματικής εργασίας, της πληρότητας της νομικής σκέψης, του ακαταμάχητου των νομικών επιχειρημάτων αλλά και μιας πραγματικά «επαγγελματικής» παράστασης ενώπιον των εικονικών δικαστηρίων.

Η ομάδα της Νομικής Σχολής Αθηνών έτυχε, στους παγκόσμιους τελικούς του Μεξικού, της ευγενικής αρωγής της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Τα μέλη της ομάδας εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και προς το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), που ενίσχυσε αποφασιστικά την προσπάθεια της ομάδας κατά τους Ευρωπαϊκούς περιφερειακούς γύρους.

protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !