Άκαρπες οι έρευνες στην Κω για τον μικρό Μπεν

Περισσότερους από οκτακόσιους τόνους χώμα έχουν ερευνήσει μέχρι στιγμής οι Βρετανοί αξιωματικοί στην Κω, στην προσπάθεια τους να λύσουν ένα μυστήριο είκοσι πέντε χρόνων.

Οι έρευνες που συνεχίζονται για τρίτη εβδομάδα στην περιοχή Ηρακλής, έχουν επεκταθεί σε απόσταση επτακοσίων μέτρων από το σημείο που θεάθηκε ο μικρός Μπεν για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 1991.
Ο επικεφαλής των ερευνητών Επιθεωρητής Jon Cousins, σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε πως τίποτα σημαντικό δεν έχει βρεθεί που να επιβεβαιώνει την μαρτυρία πως το μικρό αγόρι από το Σέφιλντ είναι θαμμένο εκεί.
Οι Βρετανοί έχουν στείλει σε ειδικά εργαστήρια της πατρίδας τους περισσότερα από εξήντα ευρήματα όπως κομμάτια υφάσματος και μικρά κομμάτια από πλαστικό, για περαιτέρω ανάλυση.
Οι έρευνες τους συνεχίζονται παράλληλα με εκείνες των Ελλήνων αρχαιολόγων που εργάζονται στο ρωμαϊκό νεκροταφείο που εντοπίστηκε στην περιοχή και χρονολογείται 1.500 και 2.000 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθούν στο τέλος της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

anikolouli.gr

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: Κυριάκος Θεοδοσίου

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: