Ρωσία: Παρουσιάστηκε το άγαλμα του Ιβάν του Τρομερού

Unknown
0

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις δικαστικές μάχες, η ρωσική πόλη Οριόλ πραγματοποίησε σήμερα τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αγάλματος του Ιβάν του Τρομερού στην χώρα.


Στην σημερινή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος που παρουσιάζει τον Ιβάν έφιππο και να κρατάσει ένα σπαθί και έναν σταυρό, ο κυβερνήτης της περιοχής παρομοίασε τον πρώτο τσάρο του Βασιλείου της Ρωσίας με τον σημερινό πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Έχουμε έναν σπουδαίο, πανίσχυρο πρόεδρο που εξανάγκασε τον υπόλοιπο κόσμο να σέβεται και να υποκύπτει στην Ρωσία, όπως έκανε την εποχή του ο Ιβάν ο Τρομερός», δήλωσε ο Βαντίμ Ποτόμσκι στην ομιλία του στην Οριόλ, 350 χλμ. νότια της Μόσχας.

Κατά την περίοδο ηγεμονίας του από το 1547 έως το 1584 ο Ιβάν Δ΄, ο πρώτος τσάρος του Βασιλείου της Ρωσίας θεωρείται υπεύθυνος για μια σειρά από θηριωδίες, με αποκορύφωμα τη Σφαγή του Νόβγκοροντ, με χιλιάδες νεκρούς, ενώ ιστορικές πηγές αναφέρουν ότι σκότωσε τον ίδιο του τον γιο.

«Ο τσάρος Ιβάν Δ' Βασιλίεβιτς, γνωστός με το προσωνύμιο Ιβάν ο Τρομερός είναι ένας από τις πλέον αμφιλεγόμενες προσωπικότητες, αλλά την ίδια στιγμή μία από τις πιο εξέχουσες στην ιστορία της Ρωσίας», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Πολιτισμού Βλαντίμιρ Μεντίσκι.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου προορίζονταν αρχικά για τις 3 Σεπτεμβρίου, δύο μέρες πριν τον εορτασμό της πόλης για την επέτειο των 450 χρόνων, αλλά ένα δικαστήριο απαγόρευσε την τοποθέτηση του αγάλματος σε μια προστατευόμενη περιοχή στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Τα σχέδια ανεστάλησαν στα μέσα Ιουνίου όταν διαδηλωτές εμπόδισαν την τοποθέτηση του αγάλματος σε δύο άλλα, προτεινόμενα από την δημοτική αρχή σημεία, της πόλης. Μια δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης είναι απολύτως αντίθετοι με την ύπαρξη ενός αγάλματος του Ιβάν του Τρομερού στην Οριόλ. Τους τελευταίους μήνες, περίπου 500 άνθρωποι υπέγραψαν ένα κείμενο διαμαρτυρίας με τον τίτλο "Δεν χρειαζόμαστε το μνημεί ενός τυράννου στην πόλη μας".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !