Απόψε στο «Αρχαίων Δράμα»...


Η ΕΡΤ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο έρευνας για το αρχαίο δράμα, μεταδίδοντας τη νέα σειρά εκπομπών της ΕΡΤ2, «Αρχαίων Δράμα».


Σε κάθε επεισόδιο της νέας αυτής σειράς παρουσιάζεται ένα διαφορετικό έργο μέσα από τη ματιά και την ερμηνευτική προσέγγιση ενός σύγχρονου σκηνοθέτη ή συντελεστή του θεάτρου κάθε φορά, με τη μορφή ενός ελεύθερου μαθήματος-εργαστηρίου.


Τι θα παρακολουθήσουμε,όμως,απόψε,στις 23.30, στο 3ο επεισόδιο της εκπομπής;
«“Ηλέκτρα” του Σοφοκλή - Θωμάς Μοσχόπουλος»: Με αφορμή το ξενόγλωσσο ανέβασμα της τραγωδίας του Σοφοκλή, «Ηλέκτρα», από τον Θωμά Μοσχόπουλο, στον Καναδά, ο σκηνοθέτης και νέοι ηθοποιοί θέτουν πάνω στη σκηνή του Θεάτρου, Πόρτα, ερωτήματα, διερευνώντας το θέμα, τους χαρακτήρες και τους αντικατοπτρισμούς τού έργου στο σήμερα.


Ποιος αποφασίζει ποιο είναι το δίκαιο; Πώς οι ήρωες υπερασπίζουν τα διαφορετικά πρόσωπα της αλήθειας και πώς συγκρούονται για τη δίκαιη λύση; Ποια είναι η λειτουργία και ο ρόλος του διαλόγου στη θεατρική φόρμα της «Ηλέκτρας» -αλλά και στο αρχαίο δράμα γενικότερα- ως μεθόδου προσέγγισης της αλήθειας;

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: