Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Έχω χάσει πολλούς φίλους μέσα σε αυτή την δουλειά

0
Είναι εξαντλημένη από τις πρόβες που κάνει για το Κ.Θ.Β.Ε. στη Μονή Λαζαριστών, αφού ο πρωταγωνιστικός τη ρόλος στην παράσταση «Το Τρίτιο Στεφάνι», σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου, έχει από εκείνη μεγάλες ερμηνευτικές απαιτήσεις. Η Ελισάβετ βρίσκεται καιρό τώρα μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, έχει πολύ άγχος αλλά και ταυτόχρονα μεγάλη χαρά που θα ενσαρκώσει την «Εκάβη», την τραγική ηρωίδα του Κώστα Ταχτσή από το κλασικό πια βιβλίο του. Σε άλλα νέα, η ίδια ξεκαθαρίζει για ποιο λόγο την εκνευρίζουν οι ερωτήσεις που ζουμάρουν στην προσωπική της ζωή, πόσο μάλλον εκείνες που αφορούν στην 22χρονη κόρη της, Μαρία Χάνου, η οποία αποφάσισε να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά χνάρια της. Σε κάποια πράγματα, δικά της, αγαπημένα της και προστατευμένα της, η Ελισάβετ είναι κάθετη.


-Γιατί είπατε το «ναι» στο φετινό ρόλο; Είναι μεγάλη πρόσκληση για μια ηθοποιό να παίζει έναν ρόλο-ορόσημο όπως αυτός;
Έπρεπε να ήταν πολύ μεγάλο το κίνητρο για να αφήσω το σπίτι μου στην Αθήνα και να έρθω στην Θεσσαλονίκη και το συγκεκριμένο ήταν τεράστιο χωρίς αμφιβολία. Θα προσπαθήσω να αποκωδικοποιήσω έναν ρόλο πολύπλευρο, ο οποίος ανήκει μέσα στους 5 καλύτερους γυναικείους που ξέρω εγώ σε ελληνικό αλλά και παγκόσμιο ρεπερτόριο. Επίσης, μιλάμε για μια θεατρική δουλειά που λόγω μεγάλης παραγωγής, έχει επί σκηνής 30 ηθοποιούς με σκηνικά και κοστούμια, χρειαζόταν μια κρατική υποστήριξη. Στην Θεσσαλονίκη νιώθω ότι κάνω το στρατιωτικό μου μακριά από το σπίτι μου, με την μόνη διαφορά ότι εγώ το έχω επιλέξω συνειδητά να βρίσκομαι εκεί.
-Εκτός από την Θεσσαλονίκη όμως τα τελευταία χρόνια πολλοί είναι οι συνάδερφοι σας που δουλεύουν σε κυπριακές παραγωγές. Το έχετε κατά νου ως επαγγελματικό καταφύγιο;
Φυσικά και το έχω. Για την ακρίβεια ετοιμάζω μια δουλειά στον Alpha Κύπρου μέσα στο επόμενο διάστημα, έχω εδώ και χρόνια μια πολύ αγαπησιάρικη σχέση με το νησί. Μπορεί φέτος να είχα και κάποιες προτάσεις από την Ελλάδα, αλλά για να πω την αλήθεια μου άρεσε περισσότερο το σενάριο και οι συντελεστές της τηλεοπτικής σειράς που ετοιμάζουμε στην Κύπρο. Μάλιστα, ήμουν η πρώτη που έκανε δουλειά στην Κύπρο πολύ πριν την κρίση. Στην δική μας την δουλειά τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και προ κρίσης, μόνο που στο θέατρο τα πράγματα δεν έχουν γνωρίσει τόσο μεγάλη πτώση. Έχουν αλλάξει οι πληρωμές και οι συνθήκες, αλλά ο κόσμος θα το πληρώσει το εισιτήριο του. Ακόμη και στον πόλεμο υπήρχε θέατρο και οι ηθοποιοί πληρώνονταν με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
-Από την στιγμή όμως που επιλέγετε να κάνετε την συγκεκριμένη δουλειά και θεωρείστε δημόσιο πρόσωπο τα φώτα θα πέσουν αναπόφευκτα και στην ιδιωτική σας ζωή.
Πιθανότατα θα πέσουν, αλλά δεν θα τους δώσω περισσότερη σημασία μιλώντας για τα προσωπικά μου. Ο κόσμος δεν θέλει να μάθει αυτά που θέλετε να μάθετε εσείς οι δημοσιογράφοι,  τον κόσμο τον ενδιαφέρει το πως σκέφτονται οι άνθρωποι που αγαπούν. Αυτός είναι και ο λόγος που προσέχω τι λέω στις συνεντεύξεις μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τα προσωπικά μου.
-Γενικά πάντως στις συνεντεύξεις σας δεν σας ενδιαφέρει να χαϊδέψετε τα αυτιά του δημοσιογράφου ούτε να κάνετε δημόσιες σχέσεις. Αυτό τι κόστος έχει για εσάς;
Μα το να είσαι ειλικρινής δεν αποτελεί προϋπόθεση για να δώσεις μια συνέντευξη; Θέλεις να σου πω κάτι που το έχω διαβάσει κάπου αλλού και μου άρεσε; Δεν θα το κάνω. Πιθανότατα ο τρόπος που εκφράζομαι δεν αρέσει σε κάποιους, όμως αυτό ισχύει για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω. Το να αρέσουμε σε όλους εμένα θα μου έκανε πάρα πολύ περίεργο. Θέλω αυτό που νιώθω και σκέφτομαι εκείνη την στιγμή να το λέω στις συνεντεύξεις μου.
-Στο δρόμο σας συναντήσατε παγίδες; Υπήρξαν άνθρωποι του χώρου που σας φέρθηκαν ύπουλα;
Φυσικά. Εγώ μπήκα στην δουλειά αυτή με την σκέψη ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε τον ίδιο στόχο, πράγμα που δυστυχώς δεν ισχύει. Δεν βγήκα αλώβητη μέσα σε αυτά τα χρόνια, αλλά όλα αυτά που έζησα είναι τα εύσημα μου. Συναντάς ανθρώπους που δεν θέλουν να γίνει η δουλειά σωστά, που έχουν προβλήματα… Συνεχίζω όμως στην δουλειά αυτή με την ίδια αγάπη όπως όταν ξεκίνησα.
-Το ταλέντο είναι το «όπλο»  σας σε αυτά τα χτυπήματα κάτω από τη μέση;

Δεν ξέρω τι ακριβώς σημαίνει η λέξη «ταλέντο». Εμένα μου έχουν συμβεί πολλά, έχω ζήσει αδικίες, έχω πολλούς χάσει φίλους μέσα σε αυτή την δουλειά κι άλλα πολλά.  Το θέμα είναι να μην χάνεις τον στόχο σου. Εγώ ακόμη και σήμερα δεν ξέρω αν έχω ταλέντο. Είμαι ταλαντούχα; Τι να σου πω… Αυτή την δουλειά επέλεξα και την κάνω με την ψυχή μου.
Στον Οδυσσέα Μητσόπουλο-ΑΓΟΡΑ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !