Κάθε ιστορία που στον πρόλογό της έχει μέσα την ατάκα «κι έτσι, πήρα το πρώτο αεροπλάνο και ήρθα» μου κινεί την περιέργεια. Κάπως έτσι ξεκίνησε την ιστορία της η νεαρή που κάθεται απέναντί μου, στο κυλικείο του Pro Studio. Η Τζώρτζια Παναγή, με τα καθηλωτικά μάτια που μπαλαντζάρουν ανάμεσα στο γαλάζιο και το πράσινο, ζει ήδη τέσσερις εβδομάδες στην Αθήνα. Για να αλλάξει συθέμελα η ζωή της όπως την ήξερε μέχρι τώρα δεν χρειάστηκαν παρά μόνο μερικές ώρες. «Με κάλεσαν στην Αθήνα για δοκιμαστικά. Πέταξα από Λευκωσία, ήρθα, έκανα τα δοκιμαστικά και το ίδιο βράδυ μού είπαν πως θέλουν να συνεργαστούμε». 

Το 26χρονο κορίτσι από τη Λευκωσία δεν περίμενε πως θα κάνει καιρό να επιστρέψει στη γενέτειρά της, όταν της τηλεφώνησαν από τον Alpha για να κάνει δοκιμαστικό. «Ήθελα να βγω όσο καλύτερη γίνεται στο δοκιμαστικό, αλλά δεν περίμενα πως θα με επέλεγαν. Δεν πίστευα πως έφτανε τόσο γρήγορα η ημέρα που θα έβγαινα δίπλα σε καταξιωμένα πρόσωπα, όπως ο Νίκος, η Μαρία και η Μαίρη» μου λέει. 

Παρά τις τρεις προτάσεις που είχε για εκπομπές στην Κύπρο, η παρουσιάστρια δεν θέλησε να αναπαυτεί στις εκεί δάφνες της και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για δοκιμαστικό. «Ήθελα να ρισκάρω, να κάνω το μεγάλο βήμα. Το ήθελα τόσο πολύ, που ήξερα πως αν πήγαινε καλά, θα ήταν το ιδανικό για την καριέρα μου». 

Έτσι, απέρριψε τις προτάσεις και έφτιαξε τις βαλίτσες της για Αθήνα. Οι άνθρωποί της στην Κύπρο είναι ενθουσιασμένοι με την εξέλιξη που έχει πάρει η καριέρα της Τζώρτζιας. «Γνωρίζουν και εκείνοι πόσο το ήθελα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την τηλεόραση. Ξέρουν πως είμαι διατεθειμένη να θυσιάσω πολλές ώρες από την προσωπική μου ζωή για να δουλέψω και να πετύχω. Και το απέδειξα αυτό, αποφασίζοντας να αφήσω τη ζωή μου στην Κύπρο και τους ανθρώπους μου». 

Πέρα από τα τεράστια μπλε μάτια της και τη συνολική ομορφιά της, η κυπριακή ντοπιολαλιά είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που την κάνει να ξεχωρίζει. Εκείνη θα ήθελε να τη διατηρήσει. «Ο Νίκος τρελαίνεται για την κυπριακή προφορά μου. Βεβαίως και θα ήθελα να την κρατήσω, αλλά χωρίς αυτό να κουράζει. Και στην κυπριακή τηλεόραση διατηρούμε την προφορά μας, οπότε για εμένα δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο». 

Σε μια από τις πρώτες εκπομπές τέθηκε το ζήτημα πώς λέγεται το μπουρνούζι στα κυπριακά, με την Τζώρτζια να μη θυμάται – όπως και η συνεργάτιδα της εκπομπής, Κωνσταντίνα Βασιλείου. «Στην εκπομπή που έγινε ο χαμός με το μπουρνούζι και το “τόρο” (σ.σ. η πετσέτα) πήρα εκατοντάδες μηνύματα που μου έλεγαν πως το μπουρνούζι λέγεται και “ρόπα”. Αυτά τα μηνύματα με χαροποίησαν πολύ. Η εκπομπή παίζει αργά το βράδυ στην Κύπρο και συνειδητοποίησα πόσοι πολλοί την παρακολουθούν κι εκεί. Μου στέλνουν καθημερινά πολλά μηνύματα και θέλω να τους ανταποδώσω αυτή την αγάπη. Το ότι βρίσκομαι στην Αθήνα δεν σημαίνει πως τους έχω ξεχάσει και αυτός είναι ένας άλλος λόγος που θέλω να κρατάω την κυπριακή διάλεκτο». 


Το βράδυ πριν από την πρεμιέρα θα ήταν λογικό να μην κοιμηθεί εξαιτίας της αγωνίας. Δεν συνέβη έτσι. «Ήμουν τόσο κουρασμένη που κοιμήθηκα αμέσως. Όλη αυτή η ένταση, όμως, μου βγήκε λίγα λεπτά πριν από την πρεμιέρα. Είχα δακρύσει. Ήταν τόσο μεγάλη η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός. Είχα τηλεφωνήσει στη μητέρα μου και εκείνη μου είπε πόσο πολύ πιστεύει σε μένα… Ξέσπασα σε δάκρυα και τρέχαμε τελευταία στιγμή να διορθώσουμε το μακιγιάζ. Το μυαλό μου ήταν συνεχώς στα λόγια της και στη δύναμη που μου έδινε. Η μαμά μου είναι η κινητήριος δύναμή μου». 

people

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Bottom Ad [Post Page]