Σκληρή σύγκρουση Κυβέρνησης - Αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες....

0

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή το ζήτημα της διάθεσης των τηλεοπτικών συχνοτήτων, την ώρα που ο Ιβάν Σαββίδης καταβάλλοντας το τίμημα της πρώτης δόσης έγινε χθες οριστικός υπερθεματιστής της τέταρτης άδειας.



Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, διευκολύνει την κυβέρνηση, η οποία μπορεί να ισχυρίζεται ότι η διαδικασία συνεχίζεται απρόσκοπτη, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και παρά τα εμπόδια που κάποιοι εξακολουθούν να υψώνουν στην διαδικασία χορήγησης αδειών στα κανάλια.

Την αφορμή για την νέα κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έδωσε αυτήν την φορά η διακοπή της συνεδρίασης του ΣτΕ που πρόκειται να γνωμοδοτήσει επί της συνταγματικότητας ή μη του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά από την Νέα Δημοκρατία με αιχμές περί νέων παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη.

Αρχικώς, κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστη το έργο της και να μην δημιουργείται κλίμα για σοβαρές υποθέσεις. Ωστόσο, όταν ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε πως μετά την ματαίωση της συνεδρίασης του ΣτΕ η υπόθεση τηλεοπτικές άδειες γίνεται ακόμη σκοτεινότερη, το Μαξίμου έβγαλε δόντια. Κύκλοι του Μαξίμου έκαναν λόγο για αδιανόητη δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ, με το σχόλιο πως επιχειρεί ευθέως να αμφισβητήσει την ικανότητα της δικαιοσύνης και μάλιστα ενός ανωτάτου δικαστηρίου να απονείμει δικαιοσύνη.

Αργότερα, όμως, ολομέτωπη επίθεση στην ΝΔ για την στάση της στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών εξαπέλυσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σχολιάζοντας πως η λάσπη επιστρέφει πάρα πολύ γρήγορα σ’ αυτούς που την εκτοξεύουν. Ο υπουργός σχολίασε πως η ΝΔ επέλεξε να διασυρθεί και να συρθεί πίσω από καθόλου έννομα συμφέροντα όσων νόμιζαν ότι η αεροπειρατεία των συχνοτήτων θα συνεχιζόταν για πάντα, προσθέτοντας πως είναι ντροπή και αίσχος για όσους επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τρομοκρατήσουν δημόσιους λειτουργούς για να διαφυλάξουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους.

Γίνεται σαφές ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε κανένα σημείο ως προς το θέμα των τηλεοπτικών αδειών που έχει καταστεί ως το μείζον πολιτικό θέμα της χώρας. Το Μαξίμου θα περιμένει την απόφαση του ΣτΕ, όταν αυτή θα ληφθεί από τα μέλη του Συμβουλίου. Ως τότε όμως θέλει να έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο η διαδικασία ώστε να έχουν ελαχιστοποιηθεί τα όποια εμπόδια και ενστάσεις που προβάλλονται.

Είναι ενδεικτική η απαξία με την οποία η γενική γραμματεία ενημέρωσης σχολίασε τις καταγγελίες του εκπροσώπου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha σε σχέση με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες στο διάστημα που διενεργούνταν η δημοπρασία στο κλειστό κτίριο της Γραμματείας, λέγοντας ότι προκαλούν θυμηδία.

Πηγή: Cnn - Greece

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !