Πιστόριους: «Διάλειμμα» από τη φυλακή για να πάει σε κηδεία σε χλιδάτο ξενοδοχείο

Unknown
0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρασχέθηκε μυστικά άδεια στον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για να βγει από τη φυλακή στην Πρετόρια (όπου εκτίει ποινή έξι ετών για τον φόνο της συντρόφου του) προκειμένου να παραστεί στην κηδεία της γιαγιάς του.
Όπως έγινε γνωστό, η διοίκηση της φυλακής KgosiMampuru στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής έκρινε σκόπιμο να χορηγήσει την άδεια στον 29χρονο να αποχαιρετήσει την 93χρονη «Ούμι», όπως την αποκαλούσαν τα εγγόνια της, στην κηδεία που είχε οργανώσει για αυτήν η οικογένειά της, σε ένα χλιδάτο ξενοδοχείο.

Οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι το γεγονός ότι ο Πιστόριους αποτελεί κρατούμενο «με χαμηλό κίνδυνο απόδρασης» αλλά και η καλή συμπεριφορά που έχει επιδείξει μέχρι στιγμής κατά τον εγκλεισμό του στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κρατουμένων δεν λαμβάνει άδεια ούτε σε περίπτωση θανάτου ενός γονιού (αφού πρόκειται για φυλακή υψίστης ασφαλείας) έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στον διεθνή τύπο που κάνουν λόγο για «προνομιακή» μεταχείριση του Πιστόριους, ειδικά σε σχέση με τους μαύρους συγκρατουμένους του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η κηδεία έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή και στο πολυτελές ξενοδοχείο συνόδευσε τον παραολυμπιονίκη μια ελίτ ομάδα ένοπλων φρουρών, που παρέμειναν στο πλευρό του για τις τέσσερις ώρες της τελετής.

 Φωτογραφίες από τη ζωή της γιαγιάς του παραολυμπιονίκη

protothema

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !