Εναλλακτικά σενάρια συζητούν στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες

Εναλλακτικά σενάρια εξετάζουν στο κυβερνητικό επιτελείο, για την ισχυρή -όπως φαίνεται πλέον να εκτιμούν- περίπτωση, που το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματική τη διάταξη Παππά για τις μόλις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Με στόχο, να αποσυνδέσουν μια τέτοια εξέλιξη, με την πορεία της κυβέρνησης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αν κι αναγνωρίζει τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση, επισημαίνει ότι θα πρέπει να έρθει στη βουλή ένας νέος νόμος για το τηλεοπτικό τοπίο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής θεωρεί πως ακόμη κι αν η διάταξη Παππά βγει αντισυνταγματική, η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.
Ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι το κόμμα του θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη στον πρόεδρο της Βουλής πρόταση για πολλά κανάλια, με προδιαγραφές για τη λειτουργία τους και στόχο να συγκεντρωθούν άμεσα 100 εκατομμύρια ευρώ και 300 εκατομμύρια ευρώ στο τέλος της δεκαετίας.

«Ο Παππάς κάνει λες και θα του πάρουν το τρενάκι του. Εμείς μιλάμε για διαγωνισμό που θα φέρει λεφτά στα δημόσια ταμεία, χωρίς να στραγγαλίζουμε την πολυφωνία. Πολλές άδειες-πολλοί εργαζόμενοι. Κάθε χρόνο τα κανάλια για να ανανεώσουν την άδειά τους από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα έχουν την υποχρέωση να παρουσιάζουν στοιχεία ότι πληρώνουν φόρους, εισφορές, τέλη και εξυπηρετούν τα δάνειά τους», δήλωσε ο κύριος Θεοδωράκης στα Νέα.
Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών απασχόλησε και το συνέδριο των Ποινικολόγων που έγινε σήμερα Σάββατο στο δημαρχείο Κορυδαλλού.

Το συμβούλιο της επικρατείας θα εξετάσει σε δυο συνεδριάσεις, μεθαύριο Δευτέρα και την Τετάρτη, αν ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση των καναλιών είναι συνταγματικός ή όχι, από την ώρα που την επίβλεψη είχε ο αρμόδιος υπουργός, αντί του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: AΓΓΕΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΑΔΗΣ

    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: