Η ανατρεπτική κωμωδία του Αριστοφάνη,απόψε στην ΕΡΤ2...


Η ΕΡΤ ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο έρευνας για το αρχαίο δράμα, μεταδίδοντας τη νέα σειρά εκπομπών της ΕΡΤ2, «Αρχαίων Δράμα», κάθε Δευτέρα, στις 23:30. Σε κάθε επεισόδιο της νέας σειράς παρουσιάζεται ένα διαφορετικό έργο μέσα από τη ματιά και την ερμηνευτική προσέγγιση ενός σύγχρονου σκηνοθέτη ή συντελεστή του θεάτρου κάθε φορά, με τη μορφή ενός ελεύθερου μαθήματος-εργαστηρίου.

Ποιο έργο θα παρουσιαστεί απόψε,στις 23.30,στο 4ο επεισόδιο;
«“Βάτραχοι” του Αριστοφάνη - Γιάννης Κακλέας»

O σκηνοθέτης Γιάννης Κακλέας και μία ομάδα νέων ηθοποιών συνομιλούν σ’ ένα χώρο πρόβας για τον Αριστοφάνη και τους «Βατράχους» του, μία από τις πιο ανατρεπτικές κωμωδίες του. Με αφορμή την παράσταση του σκηνοθέτη στο Εθνικό Θέατρο το 2014, αλλά και εξαιτίας της συχνής ενασχόλησής του με τον ποιητή, ο Γιάννης Κακλέας αποκαλύπτει το βαθιά ποιητικό πρόσωπο του Αριστοφάνη, κόντρα στις πεποιθήσεις της «επιθεωρησιακής» του ταυτότητας.

Το επεισόδιο αποτελεί μία σπουδή πάνω στην ποιητική δύναμη του αριστοφανικού λόγου, στις πρωτοποριακές επινοήσεις των ιστοριών του και στα μοναδικά υπερβατικά τοπία και χαρακτήρες του.

ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ: ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ

Αν θέλεις,μπορείς να με κάνεις add στο facebook (Μανώλης Τσιχλάκης ,Τσιχλάκης Μανώλης) αλλά και να με ακολουθήσεις στο instagram (@tsihlakismanolis).
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

0 Τα Σχόλια σας: