ΜΟΝΤΕΡ #2 – Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του...(Πρωινό - La biri biri - Ξαναδέστε τους)

4

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, καλησπέρα. Σήμερα Τρίτη και εμείς πιστοί στο καθιερωμένο μας ραντεβού, εδώ στον «Μοντέρ», για να σχολιάσουμε όλα τα τηλεοπτικά νέα. 


Χθες, ημέρα Δευτέρα, ήταν οι πρεμιέρες αρκετών προγραμμάτων των τηλεοπτικών σταθμών. To αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ένα, ότι σιγά σιγά, κάθε κατεργάρης μπαίνει στον (τηλεοπτικό) πάγκο του… 

Σήμερα η στήλη, όπως θα παρατηρήσετε στη συνέχεια ιδίοις όμμασι, έχει κάποιες αλλαγές. Ο «Μοντέρ» παίζει με το Like και το (νεοεισαχθέν) Dislike. Μια και τα social media έχουν μπει τόσο ενεργά στη ζωή μας και εφόσον όλοι πλέον έχουμε το βήμα στο να επικρίνουμε ή να κατακρίνουμε κάθε νέα είδηση, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τη στήλη μας. 

Τι μας εντυπωσίασε, λοιπόν, και τι μας απογοήτευσε από τα νέα προγράμματα της TV;

Ας τα δούμε, όμως, αναλυτικά! 

Στο σημερινό ΜΟΝΤΕΡ σχολιάζουμε: 
1. Το «Πρωινό» του Αντ1 , (μόνο) με τη Φαίη Σκορδά. 
2. Τη μεσημεριανή μετακίνηση της Χριστίνας Λαμπίρη, με το «La biri biri», του Έψιλον. 
3. Τους «Ξαναδέστε τους» του Alpha.


Σκηνή 1η: Πρωινό Αντ1 χωρίς τον Γιώργο…




Στην Φαίη Σκορδά. Η Φαίη, παρόλο που ήταν πάρα πάρα πολύ αγχωμένη, για πρώτη εκπομπή κέρδισε θετικές εντυπώσεις. Η ίδια, ξέροντας καλά από τηλεόραση έκανε την πρωινή εκπομπή απολύτως γυναικεία (τόσο για το κοινό, που παρακολουθεί εκείνη την ώρα τηλεόραση, όσο και για την ίδια, σαν ασπίδα για την απουσία του Λιάγκα). Η διαχείριση των θεμάτων, που η ίδια εξ αρχής σε όλα τα χρόνια του Πρωινού είχε αναλάβει, ήταν επιτυχής. Για το gossip και τις συνεντεύξεις θα μιλήσουμε στο dislike.

Στο τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Άκρως ενισχυμένη με πρωτογενές υλικό η στήλη του gossip. Νομίζω αυτό είναι το σημείο της επιτυχίας της. Συνεντεύξεις από μεγάλα ονόματα, πάρα πολλοί τίτλοι, με μία Σάσα Σταμάτη η οποία απέδειξε ότι η παρουσία της ως δημοσιογράφου με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις είναι μακράν καλύτερη από τον σχολιασμό της.

Στον Κώστα Τσουρό. Ο ίδιος, προερχόμενος από το δελτίο ειδήσεων του Αντ1 και με εμπειρία από την ΕΡΤ, έκανε την τηλεοπτική έκπληξη. Ετοιμόλογος, άνετος, ατακαδόρος, προσαρμόστηκε πάρα πολύ γρήγορα στην εκπομπή και έδειξε ότι έχει επισταμένη άποψη για όλα τα θέματα.

Στις σταθερές αξίες. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, Λίτσα Πατέρα…. Νομίζω τα λόγια είναι περιττά. Οι πιο κατάλληλες για πρωινό με χρόνια εμπειρίας αποδεικνύουν συνεχώς τη δυναμικότητά τους.





Στο πλατό της εκπομπής. Ένα πλατό πάρα πολύ «μπουκωμένο». Πολλές παραλλαγές χρωμάτων, οι οποίες κουράζουν το μάτι του τηλεθεατή και δεν ταιριάζουν σε μία καθημερινή πρωινή εκπομπή.

Στην απουσία του Γιώργου Λιάγκα. Δυστυχώς, αν και η όλη παρέα και προσωπικά η Φαίη Σκορδά προσπάθησαν να καλύψουν το κενό του Λιάγκα, δεν το πέτυχαν. Το σχόλιό του έλειπε από το gossip, αλλά και οι πιο «δύσκολες» ερωτήσεις των συνεντεύξεων. Ο ίδιος, έχοντας καθιερώσει την γνώμη του στη στήλη του gossip με ακραίες πολλές φορές θέσεις, που ωστόσο προσέλκυαν το τηλεοπτικό ενδιαφέρον, «παιζόταν» καθημερινά από τα sites, αλλά και τις εκπομπές. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και στην πρεμιέρα, το θέμα, που παίχτηκε περισσότερο από το Πρωινο ήταν η συνέντευξή του στη Σάσα Σταμάτη… Αναφορικά, τώρα, με τις συνεντεύξεις, η Φαίη Σκορδά, παρότι ήταν διαβασμένη, δεν επεκτάθηκε στις πιο πικάντικες ερωτήσεις, που έκανε ο Γιώργος Λιάγκας, και έτσι δεν βγήκαν τίτλοι και ειδήσεις.

Στην οχλαγωγία του πάνελ. Το κακό με το πάνελ αυτό, όπως, όμως, και με τα πάνελ των προηγούμενων χρόνων της συγκεκριμένης εκπομπής, είναι η οχλαγωγία. Ο ένας μιλάει πάνω στον άλλον με αποτέλεσμα, αντί ο τηλεθεατής να χαλαρώσει, με τα πιο ανάλαφρα θέματα του πρωινού, να στρεσάρεται….

Στον Στέφανο Κωνστανίδη. Ο ίδιος ,προσωπική επιλογή του Λιάγκα, προσπάθησε ανεπιτυχώς να μιμηθεί τον Λιάγκα. Τα σχόλιά του ήταν, όμως, αρκετές φορές άστοχα, χωρίς υπόσταση, με στόχο να δημιουργήσει από το πουθενά κάποια ίντριγκα. Ας αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο και ας διατηρήσει την δική του τηλεοπτική προσωπικότητα, με την οποία πέρσι στη Λαμπίρη εντυπωσίασε.


Σκηνή 2η: Μετακόμισε η Λαμπίρη και άρχισε το μπίρι μπίρι….




Στον τίτλο της. Πραγματικά πάρα πολύ εμπνευσμένο το λογοπαίγνιο με το όνομα της παρουσιάστριας, το οποίο προσδιορίζει επακριβώς και το περιεχόμενο αυτής της εκπομπής. 


Στην παρουσιάστρια. Πραγματικά, η Χριστίνα Λαμπίρη βρίσκεται στην καλύτερη και πιο ώριμη φάση της. Δυναμική, ετοιμόλογη, επαγγελματίας, με χιούμορ και αυτοπεποίθηση, αποδεικνύει, ότι έχει ακόμη μπροστά της τηλεοπτικό μέλλον. Στην ώρα, που της ταιριάζει, στην εκπομπή, που της ταιριάζει, οφείλει (και μέχρι τώρα το κάνει) να δώσει τον καλύτερό της εαυτό.





Στη «φτωχή» θεματολογία. Η εκπομπή πρέπει να προσδιορίσει την ταυτότητά της. Γιατί ναι μεν είναι της μόδας να αναμιγνύουμε ενημέρωση και ψυχαγωγία, αλλά όπου μας «παίρνει». Η εκπομπή με ένα επιτελείο από έμπειρες δημοσιογράφους (βλ. Πατλάκη και Πολυκάρπου) και με το έξυπνο σχόλιο του Κουνιάκη, πρέπει να ενισχυθεί με τηλεοπτικό ρεπορτάζ και όχι μόνο με αναπαραγωγή τηλεοπτικού ρεπορτάζ άλλων πηγών.

Στην αδυναμία διαχείρισης των κοινωνικών θεμάτων. Η εναλλαγή ψυχαγωγικά – κοινωνικά θέματα είναι απότομη και ανούσια για μία αυτοχαρακτηριζόμενη ψυχαγωγική – κουτσομπολίστικη εκπομπή.

Στην τηλεοπτική παρουσία του Γιάννη Σπαλιάρα. Δεν με εντυπωσίασε. Ο ίδιος τηλεοπτικά άπειρος δείχνει αδύναμος μπροστά σε ένα –σχετικά- δυναμικό πάνελ. Προσπαθεί να διεκδικήσει χρόνο και χώρο στην εκπομπή, αλλά ανεπιτυχώς. Δείχνει «σαν τη μύγα μες το γάλα». Το σχόλιό του σε αρκετά θέματα είτε είναι ανύπαρκτο, είτε αν και υπαρκτό αδύναμο…. Δεν ξέρω αν τελικά είναι όλοι για όλα….


Σκηνή 3η: Θα τους ξαναδείτε;;;;


Στη χημεία Μουτσινά – Ηλιάκη. Πραγματικά, πιστεύω ότι οι δύο αυτοί παρουσιαστές έχουν ένα ισχυρό δέσιμο. Και οι δύο δείχνουν ότι έχουν μία ασφάλεια και μια σιγουριά, τόσο για το κόνσεπτ όσο και για τη συμπαρουσίαση. Τα πειράγματα μεταξύ τους πολλά, ο αυθορμητισμός μεγάλος και ο αυτοσαρκασμός έντονος. Σίγουρα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά σε αυτό το δίδυμο.

Στη Χρυσή Τηλεόραση του Μουτσινά. Ίσως το καλύτερο σημείο της εκπομπής. Το σημείο, όπου ο Νίκος Μουτσινάς «αφυπνίζεται» και σχολιάζει. Το σχόλιό του έξυπνο, οι ατάκες του εύστοχες αποδεικνύουν, ότι ο ίδιος το έχει με το stand up, όταν αυτό γίνεται αυθόρμητα και όχι επιτηδευμένα (όπως με το αποτυχημένο ''Νick o’ clock'').


Στη θεματολογία της εκπομπής. Η θεματολογία της εκπομπής είναι ανούσια και βαρετή. Ο σχολιασμός των ρούχων σα στήλη έχει διογκωθεί και καταλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της εκπομπής, που από ένα σημείο και μετά κουράζει. Το παιχνίδι της Μαρίας είναι σαν να βλέπεις σε επανάληψη το παλιό Δέστε τους. Ο σχολιασμός του instagram και της επικαιρότητας αδύναμος, χωρίς δυνατή ατάκα και σχόλιο.

Στη Μαίρη Συνατσάκη. Η ίδια έχει μία πάρα πολύ «στημένη» εικόνα. Ενώ είναι ένα φρέσκο πρόσωπο τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ίδιο το Δέστε τους, νομίζω, ότι δεν έχει τηλεοπτική ταυτότητα. «Πετάει» ανούσιες σποντίτσες μπας και προκαλέσει, αντιμετωπίζει τα θέματα και τα πρόσωπα, που σχολιάζει, με μία επιτηδευμένη ειρωνεία, και γενικότερα δείχνει να είναι «έξω από τα νερά της». Θέλει πολλή προσπάθεια για να πείσει….



Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ!

Ραντεβού εδώ την επόμενη Τρίτη με τον 3ο "Μοντέρ" για να "μοντάρουμε" παρέα όλα τα τηλεοπτικά δρώμενα....

Να έχετε μία όμορφη και δημιουργική εβδομάδα!


Δημοσίευση σχολίου

4Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com


  1. Να πω για την εκπομπή ξαναδέστε τους είναι ίδια με την παλιά που φέτος έχουν κάνει μόνο μία νέα στήλη την οποία την λέει η Μαιρούλα(fhoto/videakia)όμως αλλάξανε το παιχνίδι/σκηνικό και φυσικά τα 2 πρόσωπα...
    Την γούσταρα πολύ και δεν άλλαξε πολύ όπως παλιά...
    Μιας που αναφέρθηκα στα πρόσωπα η Μαίρη οκ όμως την Έκπληξη την έκανε η Κύπρια.Και από ότι είδα το έχει στον σχολιασμό και με άρεσε πολύ κάτι που οιδικές μας δεν το κάνουν απο την αρχή και πέρνουν μπροστά μετά από κάτι μήνες....
    Με αρέσει που είχε πει η Καινούργιου στην εκπομπή της ότι ο Μουτσινας έχτισε εμένα και θα χτίσει και την Κύπρια(κάτι τέτοιο είπε) Έλα ντε που η Κύπρια μας έβαλε τα γυαλιά!
    Και όσο για Λαμπίρη απλά έχει λάθος σειρά τα θέματα της.Σκοπός είναι να έχει ποικιλία γιατί το ίδιο στυλ καταντάει βαρετό ενώ το πρωινό μία χαρά ήταν και χωρίς τον Λιάγκα.
    ΥΓ Κανένας δεν πήγε να μοιάσει τον Λιάγκα για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @google- Face
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου!!!!
    Έχεις δίκιο, νομίζω, ότι η Κύπρια στο Ξαναδέστε τους θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νομίζω πως αυτός ο ΜΟΝΤΕΡ πάει για τη μαμά μου που βλέπει αυτές τις εκπομπές. Ξανά, δεν έχω και πολλά να πω για αυτού του είδους τα shows όμως μου άρεσε το κόνσεπτ με το like και το dislike! Μπορείς έτσι να συγκρίνεις και τις εκπομπές. Συνέχισε δυναμικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατερίνα Κ. Ελπίζω να αρέσει και στη μαμά ο ΜΟΝΤΕΡ!!!!
    Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !